Tlačové správy

Miesto záclon tienenie šité na mieru

Prebuďte v sebe tvorivého ducha a oživte svoj interiér zaujímavým doplnkom, ktorý bude zároveň aj užitočný. Nemusíte sa hneď púšťať do nákladnej alebo náročnej rekonštrukcie. Stačí sa pohrať s textíliami a farbami.

Ilustračný obrázok k článku Miesto záclon tienenie šité na mieru
Zdroj: Dnes24.sk

Začnite napríklad oknami a zaobstarajte im atraktívnejšie tienenie. Interiérové plisé spoľahlivo skrotí ostré jarné slnko a vďaka svojim vlastnostiam je aj jednotkou v zatienení atypických okien, dverí či veľkých sklenených plôch zimných záhrad.

Plisé od najväčšieho výrobcu tienenia CLIMAX je vlastne skladaná látková žalúzia s rôznou priepustnosťou svetla (transparentná, polotransparentná, dim out, zatemňovacia). Plisé je dokonalý, variabilný a hlavne funkčný výrobok vhodný do bytu, kancelárie či zimnej záhrady. V porovnaní s klasickou interiérovou žalúziou je plisé ojedinelé tým, že intenzitu tienenia je možné nastaviť súčasne stiahnutím alebo vytiahnutím horného či dolného profilu. To umožňuje vytvoriť tieniaci pruh ľubovoľnej výšky. V jednom okne je možné kombinovať aj dva odlišné typy látok – napríklad na rozdielne potreby denného tienenia a nočného zatemnenia. Plisé žalúzie sa montujú priamo na okenné krídlo alebo dvere, čím umožňujú plnohodnotné používanie bez nutnosti vyťahovania.

Prispôsobí sa akémukoľvek tvaru okien či dverí

Vďaka svojim vlastnostiam je plisé jednotkou aj v tienení atypických okien. Hravo si poradí s neobvyklými tvarmi alebo strešnými oknami. Čoraz častejšie uplatnenie nachádza tiež na veľkých presklených plochách v zimných záhradách.

Plisé je možné vyrobiť v pravouhlom, lichobežníkovom, trojuholníkovom, päťuholníkovom alebo aj šesťuholníkovom tvare a rovnako tak aj na okná so šikminou či oblúkom. Ovládanie u plisé na polkruhové a štvrťkruhové okná je riešené pomocou držadla, pri ostatných variantoch je možné si vybrať motorické ovládanie alebo ručné s tiahlom, šnúrou alebo retiazkou.

Jednoduchá údržba

Prednosťou plisé je aj jeho ľahká údržba. Plisé stačí raz za čas ponoriť do vodného kúpeľa s teplotou 30 °C s prídavkom čistiaceho prípravku, látku dôkladne umyť, následne stlačiť, aby sa dostala von prebytočná voda a vyvesiť. Sušiť by sa malo v stiahnutej polohe a počas sušenia je dobré plisé niekoľkokrát stiahnuť a roztiahnuť.
Rolety zažívajú v poslednej dobe svoju renesanciu. Sú menej náročné na údržbu ako klasické záclony a závesy a súčasne chránia naše súkromie pred nechcenými pohľadmi zvonka. Ovládanie môže byť buď manuálne s retiazkou alebo motorické pomocou diaľkového ovládania.

Náš tip Praktickou výhodou plisé je možnosť nainštalovať do okna kombináciu dvoch látok na denné a nočné použitie. V prevedení deň/noc sa počas dňa budete kochať výhľadom cez vysoko transparentnú tkaninu a v noci použijete druhú, nepriehľadnú plisovanú látku, ktorou si zabezpečíte dostatok zatmenia i súkromia.

Pruhy s neuveriteľným efektom

Roleta Modula s pruhovanú látkou Zebra okrem zaujímavého dekoratívneho efektu v sebe ukrýva hneď dve funkcie zároveň. Celé kúzlo spočíva v tom, že látka je dvojitá a striedajú sa na nej plné pruhy s priesvitnými. Keď sa pohráte s ich kombináciou, získate buď úplné zatemnenie alebo len zatienenie: ak sa plné a priesvitné pruhy striedajú, svetlo čiastočne preniká do interiéru. Ak plné pruhy na prednej aj zadnej látke na seba nadväzujú, docielite úplné zatemnenie a dovnútra neprenikne ani lúč slnka, ani zvedavé pohľady susedov.

Roleta Modula s látkou Zebra vyzerá v interiéri veľmi efektne aj vďaka decentnému boxu, ktorý skrýva navíjací hriadeľ. Vďaka veľkému rozmerovému rozpätiu (šírka od 40 do 280 cm) umožňuje variabilné využitie v akomkoľvek interiéri.

Predĺžená záruka 4 roky

Výrobca CLIMAX na všetky výrobky poskytuje mimoriadnu predĺženú záruku. Pred uvedením do predaja prechádza každý výrobok dôkladným testovaním. Testy sú nekompromisné a prinášajú ten najlepší možný výsledok: špičkový sortiment a záruku 4 roky.

Viac informácií nájdete na http://www.climax.cz/sk.

(PR) – Za obsah aj fotografie zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM