Samospráva

Miestna kontrolórka Karlovej Vsi Z. Dzivjáková sa vzdala funkcie

Mestská časť na 25. júla vyhlásila voľbu nového miestneho kontrolóra. Na zvolenie miestneho kontrolóra je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny všetkých poslancov miestneho zastupiteľstva.

Ilustračný obrázok k článku Miestna kontrolórka Karlovej Vsi Z. Dzivjáková sa vzdala funkcie
Zdroj: TASR

Miestna kontrolórka bratislavskej Karlovej Vsi Zuzana Dzivjáková sa pre zdravotné dôvody 10. júna vzdala svojej funkcie. Na dnešnom mimoriadnom miestnom zastupiteľstve o tom informovala starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová. Mestská časť preto na 25. júla vyhlásila voľbu nového miestneho kontrolóra.

„Pani Dzivjáková sa 10. júna vzdala funkcie miestnej kontrolórky a týmto dňom jej aj zanikol pracovný pomer. Ocitli sme sa momentálne bez miestneho kontrolóra,“ skonštatovala starostka na rokovaní poslancov.

Dzivjákovú zvolili za miestnu kontrolórku poslanci Karlovej Vsi v máji minulého roka a post kontrolórky mestskej časti zastáva od 1. júna 2015.

Predpokladom na výkon funkcie kontrolóra je podľa samosprávy ukončené minimálne úplne stredné vzdelanie, bezúhonnosť a spôsobilosť na právne úkony v plnom rozsahu. Na zvolenie miestneho kontrolóra je potrebný súhlas nadpolovičnej väčšiny všetkých poslancov miestneho zastupiteľstva.

Kandidáti na funkciu miestneho kontrolóra v Karlovej Vsi musia svoju prihlášku aj s požadovanými dokladmi odovzdať miestnemu úradu písomne do 11. júla, do 17.00 h. Nový miestny kontrolór by mal po zvolení nastúpiť do pracovného pomeru 1. septembra. Jeho funkčné obdobie bude trvať šesť rokov.

Čítajte tiež: Rača vyhlásila ďalší termín na voľbu miestneho kontrolóra

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM