Správy

Miestenky vo vlakoch ZSSK sa pred Veľkou nocou rýchlo míňajú

Najväčší záujem je o diaľkové vlaky na trase z Bratislavy cez Žilinu do Košíc. Aktuálna obsadenosť spojov vyjadruje počet predaných miesteniek, celková kapacita vlaku je vyššia, časť sedadiel je však len miestenkovaná.

Ilustračný obrázok k článku Miestenky vo vlakoch ZSSK sa pred Veľkou nocou rýchlo míňajú
Zdroj: TASR

Záujem ľudí o cestovanie na veľkonočné sviatky za rodinami či blízkymi narastá. Štátna Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) registruje zvýšený predaj miesteniek predovšetkým na spoje vo štvrtok 24. marca alebo v piatok 25. marca. Ľudia sa chcú v tieto dni podľa hovorkyne ZSSK Jany Morháčovej už tradične presunúť najmä z Bratislavy na východné či stredné Slovensko.

Podobne rastie záujem o miesta vo vlakoch aj počas Veľkonočného pondelka (28. 3.) a v utorok 29. marca. Vtedy sa chcú cestujúci dopraviť zase naopak, čiže z východu a stredu krajiny na západné Slovensko.

Najväčší záujem je pritom o diaľkové vlaky na trase z Bratislavy cez Žilinu do Košíc. Popoludňajšie spoje v stredu (23. 3.) už majú predaných do 98 percent miesteniek. Podobne aj popoludňajšie spoje vo štvrtok 24. marca majú predaných od 70 do 92 percent miesteniek.

Najviac ľudí chce vo štvrtok cestovať rýchlikom Dargov, ktorý vychádza z Bratislavy o 9.55 h či rýchlikom Intersport s odchodom z Bratislavy o 15.55 h.

V rannom rýchliku RWE, ktorý štartuje z hlavného mesta o 7.55 h a v obedňajšom rýchliku Spišan s odchodom o 13.55 h, sú už takmer všetky miestenky vypredané od stredy do piatka.

Čo sa týka nočných spojov, rýchlik Zemplín s odchodom z Bratislavy-Nového Mesta o 22.37 h smerom do Košíc a Humenného má už lôžka a ležadlá nadnes a štvrtok na 90 percent vypredané.

Podobne aj rýchlik Poľana s odchodom o 22.51 h z hlavného mesta do Košíc a Prešova má nadnes a štvrtok predaných 80 percent lôžok a ležadiel.

Pri cestovaní po sviatkoch v opačnom smere, čiže na západné Slovensko, je záujem najmä o miesta v popoludňajších a podvečerných spojoch v pondelok 28. marca a v utorok 29. marca. V pondelok popoludní je predaných 60 percent miesteniek na spoje na trase z Košíc cez Žilinu do Bratislavy a v utorok je to 80 percent miesteniek.

Na ostatných trasách, napríklad z Bratislavy do Zvolena či Banskej Bystrice alebo zo Žiliny či Zvolena do Košíc je predaných len približne 30 percent miesteniek.

ZSSK však pripomína, že aktuálna obsadenosť spojov vyjadruje len počet predaných miesteniek. Celková kapacita vlaku je vyššia, len časť sedadiel je totiž miestenkovaná.

Čítajte tiež: Zistili sme za vás: Ako budú počas veľkonočných sviatkov otvorené obchody a nákupné centrá v Bratislave

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM