Kultúra

Michal David predstavil v Bratislave svoj prvý film Decibely lásky

Český spevák, skladateľ a producent Michal David predstavil v stredu 3. januára v Bratislave film Decibely lásky. Romantický príbeh s pesničkami známeho hitmakera, ktorý je zároveň producentom snímky o láske a priateľstve, nakrútil ako svoj hraný debut režisér a scenárista Miloslav Halík.

Ilustračný obrázok k článku Michal David predstavil v Bratislave svoj prvý film Decibely lásky
Zdroj: TASR

V hlavných úlohách príbehu troch dvojíc rozdielneho veku, ich priateľov, súčasných i minulých lások sa objavia spoločne otec a syn – Rudolfovia Hrušínskí, Iva Janžurová, Alžbeta Bartošová, Filip Cíl, Petra Svoboda, Roman Vojtek, Lucie Vondráčková, Marika Šoposká, Aneta Vrzalová.

Vo filme si zahral aj futbalista

Šancu zahrať si vo filme dostal aj bývalý český futbalový reprezentant Pavel Horváth, ktorý sa v Decibeloch lásky predvedie v úlohe zamestnanca technických služieb a ukáže i svoje spevácke a pohybové nadanie.

„Nakrúcali sme v Plzni, chceli sme, aby vo filme figuroval niekto, kto je v Plzni známy,“ vysvetlil obsadenie športovca do hereckého tímu Michal David. „Pavel Horváth je známa plzenská osobnosť, je veľmi obľúbený. Navyše sme zistili, že má spevácky a herecký talent. Keď sme mu úlohu písali, mal dva natáčacie dni, ktoré sa potom zmenili na päť, vzhľadom na jeho schopnosti sme úlohu rozšírili.“

Veľa hudby

Film využíva staršie i nové piesne z dielne Michala Davida. Jeho tvorba sprevádza generácie, dokáže si spoľahlivo nájsť poslucháčov medzi tínedžermi aj ich prarodičmi. A také ambície majú filmové Decibely lásky. „Je tam 42 hudobných vstupov, čo je na film dosť, ale pesničiek ako takých je asi 15, v kratších i dlhších verziách,“ objasnil 55-ročný spevák a skladateľ, tiež autor úspešných muzikálov.

V jeho prvom filme znejú časom overené hity Každý mi tě, lásko, závidí, Jsou rána tíživá, Nikdo nepřišel, Chtěl bych žít tak, jak se má či Decibely lásky. Popovú klasiku dopĺňajú novinky, ktoré fanúšikovia doteraz nemali možnosť počuť.

„Máme tam napríklad aj prevzatú pesničku Mandy od Westlife, ktorá dotvára tanečný obraz. Ten film sme urobili veľmi hudobný, aby nenudil, aby tie piesne ľudí nakopli,“ podčiarkol Michal David s tým, že do filmovej prvotiny vybral piesne zo svojho albumu Classic postavenom na sláčikovom a symfonickom orchestri. „To sa nám veľmi hodilo, pretože je to dosť podobné filmovej muzike, preto sme použili tieto aranžmány.“

Decibely lásky vstúpia oficiálne do českých a slovenských kín 11. februára.

Prečítajte si tiež: V minulom roku dosiahlo bratislavské Kino Lumiére rekordnú návštevnosť

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM