Alexandra Húsková Rôzne

Mestskí policajti "prehovorili do duše" najmä psíčkarom v Petržalke

Inšpektori verejného poriadku, spolu so zamestnancami oddelenia životného prostredia a mestskými policajtmi sa v polovici júla zamerali na kontrolu dodržiavania niektorých povinností vlastníkov psov. Nešli však cestou pokút, ale hlavne vysvetľovania a riešenia priestupkov dohovorom.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí policajti "prehovorili do duše" najmä psíčkarom v Petržalke
Zdroj: Dnes24.sk

Kontrolovali najmä dodržiavanie povinností psíčkarov vo vzťahu k dodržiavaniu zákazu voľného pohybu psov na nedávno vyznačených plochách. Majiteľov psov tiež informovali o dostupnosti vreciek na psie exkrementy a tiež na povinnosti týkajúce sa vedenia psa na vôdzke.

Jedna zmiešaná hliadka sa zamerala na okolie ulíc Rovniankova a Holíčska. Druhá spoločná hliadka bola situovaná na okolie Ševčenkovej, Jasovskej, Humenského námestia a Budatínskej.

Hliadky v oslovili viac ako 30 majiteľov psov, pri ktorých zistené nedostatky riešili hlavne formou dohovoru, uviedla v stanovisku Michaela Platznerová, hovorkyňa MČ Petržalka..

Takéto preventívno-osvetové aktivity majú za cieľ hlavne vysvetľovanie povinností a možných rizík spájaných s porušovaním pravidiel. Na území celej Petržalky budú pokračovať naďalej, a to nielen počas leta.

Prečítajte si aj:

Túžite po šteniatku? Pozor odkiaľ kupujete! Sloboda zvierat varuje pred množiteľmi, prichádza preto s novým projektom

Dovolenka s vlastnou izbou s gaučom a letná láska. Aj takto vyzerá hotel pre domáce zvieratá

"Cestujete so zvieraťom na dovolenku? Toto všetko by ste mali vedieť ešte pred cestou ":http://bratislava.dnes24.sk/…estou-211202

Každý tvor je schopný odovzdať ďalej to, čo dostane a tak naše psy odovzdávajú lásku a priateľstvo svojim novým majiteľom

Foto:Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM