Správy

Mestskí policajti budú bratislavské ulice brázdiť na kolobežkách

Už nielen v autách, na bicykli alebo na koni. Bratislavskí mestskí policajti začali po novom jazdiť aj na elektrických kolobežkách.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí policajti budú bratislavské ulice brázdiť na kolobežkách
9
Galéria

O nových dopravných prostriedkoch bratislavských mestských policajtov sme vás informovali už pred dvoma týždňami. Policajti budú po uliciach jazdiť na kolobežkách. V pondelok (3. 4.) im ich oficiálne odovzdal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Rýchle a ekologické

Mesto odovzdalo mestskej polícii dve elektrické kolobežky. Jednu z nich otestoval aj samotný primátor. „Kolobežky sú rýchle a ekologické. Som rád, že sme vozový park mestskej polície mohli obohatiť a ozvláštniť o nové dopravné prostriedky,“ povedal Ivo Nesrovnal.

Kolobežky majú výkon motora 250 W a na jedno nabitie najazdia do 80 kilometrov. Nabíjanie kolobežiek trvá približne osem hodín.

Využívané v centre

„Verím, že nové kolobežky nám pomôžu byť rýchlejší a mobilnejší. Policajti ich budú využívať predovšetkým v historickom centre mesta,“ povedal náčelník mestskej polície Ivan Lechner. Nakoľko sú kolobežky osvetlené, náčelník pripustil, že by mohli pomáhať pri kontrole verejného poriadku v uliciach Starého Mesta počas nočných hodín.

Za dve nové elektrické kolobežky zaplatilo hlavné mesto 3-tisíc eur. Primátor nevylúčil možnosť nakúpiť ďalšie. „Ak sa osvedčia, budeme uvažovať o nákupe ďalších kolobežiek.“

Mestskí policajti budú po uliciach jazdiť na kolobežkách
9
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Bratislava
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM