Rôzne

Mestská polícia kontroluje psičkárov: Máte psíka prihláseného v evidencii?

V týchto dňoch kontroluje mestská polícia bratislavských psičkárov. Máte prihláseného psíka v evidencii? Odpratávate smradľavé kôpky?

Ilustračný obrázok k článku Mestská polícia kontroluje psičkárov: Máte psíka prihláseného v evidencii?
6
Galéria
Zdroj: TASR

Psičkári z Dúbravky sa v posledných dňoch nevyhli kontrolám zameraným na dodržiavanie povinností, ktoré im voči psíkom vyplývajú zo zákona.

Pozor na kontroly!

V týchto dňoch však nekontroluje mestská polícia len dúbravských psičkárov. „Kontroly na dodržiavanie zákona, ktorým sa upravujú niektoré podmienky držania psov, prípadne príslušných všeobecne záväzných nariadení v tejto oblasti, neprebiehajú len v mestskej časti Dúbravka, ale na celom území Bratislavy,“ potvrdil pre Bratislava24.sk Peter Pleva, hovorca MsP Bratislava.

Polícia bude kontrolovať, či je psík prihlásený do evidencie na príslušnom úrade, ale aj to, či má náhubok v prípade, že ho musí mať. Pozor si dajte najmä na to, aby ste nemali pusteného psíka navoľno. Na území Bratislavy platí, že na verejnom priestranstve musí byť pes vedený na vôdzke. Navoľno sa smie pohybovať len na miestach označených tabuľou „Voľný pohyb psov povolený“.

Pes, ktorý pohrýzol človeka alebo zviera bez toho, že by bol k tomu vyprovokovaný, je automaticky považovaný za nebezpečného psa. Takýto pes musí byť na verejnosti vedený s náhubkom, a má známku inej farby ako ostatné psy.

Mestská polícia môže tomu, kto poruší zákon o niektorých podmienkach držania psov, uložiť blokovú pokutu až do 33 eur.

V minulom roku zistila mestská polícia v Bratislave 329 porušení.

Pokiaľ ide o prípad, že pes nie je prihlásený v evidencii príslušnej mestskej časti, tieto priestupky sú riešené následne mestskou časťou v rámci správneho konania – čiže výšku pokuty stanoví príslušný správny orgán.

Výbehy pre psov
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM