Michaela Katonová Rôzne

Mestská polícia eviduje v priemere sto odtiahnutí vozidiel za týždeň

Za neoprávnené alebo zlé parkovanie hrozí vodičom, ktorých autá odtiahnu, pokuta minimálne 99 eur. Bratislava, podobne ako iné krajské mestá, odťahovku nemá. Rieši to zmluvný partner.

Ilustračný obrázok k článku Mestská polícia eviduje v priemere sto odtiahnutí vozidiel za týždeň
Zdroj: TASR

Parkovanie na chodníku, na trávniku, ceste či nevyznačenom mieste je každodennou realitou pre všetkých vodičov aj chodcov v hlavnom meste. Zväčša vedie k odtiahnutiu. Teda aspoň v tom lepšom prípade. Či vám auto odtiahli alebo bolo ukradnuté, si môžete overiť na telefónnych číslach 159 a 158.

Hlavné mesto rieši odťahovanie zmluvne a vodiči si svoje autá nájdu v areáli na ulici Pri seči 1 v Petržalke. Po tom, čo príslušník mestskej polície preverí vlastnícky vzťah k odtiahnutému vozidlu a majiteľ auta podpíšete protokol, príde na rad poučenie a prejednanie o spáchaní priestupku. Posledným krokom je vydanie automobilu.

Cena odťahu a strážneho:

  • Odtiahnuté motorové vozidlo: 99 eur
  • K cene za odtiahnutie vozidla je ešte potrebné prirátať pokutu vo výške približne 50 eur v závislosti od závažnosti priestupku

Plateniu sa vodič nevyhne ani v prípade, ak stihne zabrániť odvozu vozidla. Najlacnejšie vyjde, ak si nájdete papuču. To sa zväčša stáva majiteľom automobilov v obytných štvrtiach, kde sa nerátalo s tak výrazným nárastom automobilov, ako napríklad Petržalka či Vrakuňa.

Jedným z možných riešení je rezidenčné parkovanie, ktoré by aspoň z časti zabránilo viac ako 500 papučiam a 100 odtiahnutiam týždenne, ktoré eviduje bratislavská mestská polícia. Informácie o pripravovanej stratégii parkovania sú zverejnené na stránke mesta.

„Na území mesta majú dnes vodiči k dispozícii okolo 150-tisíc miest, z ktorých takmer polovica má charakter uličného parkovania, t.j. státia, ktoré nie je oficiálnym parkovacím miestom. V Bratislave je evidovaných viac ako 210-tisíc áut a ďalších takmer 100-tisíc každý pracovný deň do mesta prichádza z okolitých obcí, miest či regiónov Slovenska,“ uviedol Dopravný podnik Bratislavy na svojej oficiálnej stránke.

Foto: Ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM