Správy

Mesto zriaďuje priestor na uskladnenie vecí pre migrantov

Materiálnu pomoc určenú utečencom budú môcť organizátori charitatívnych zbierok uskladniť v budove na Uršulínskej ulici č. 11.

Ilustračný obrázok k článku Mesto zriaďuje priestor na uskladnenie vecí pre migrantov
Zdroj: Dnes24.sk

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal už vydal príkaz, aby tieto priestory patriace mestu boli pre potreby uskladnenia zbierok pripravené čo najskôr.

„Problematika migračnej politiky je síce v kompetencii Ministerstva vnútra SR, osobne som však presvedčený o tom, že ak má samospráva akékoľvek možnosti prispieť k riešeniu tejto situácie, mala by ich využiť, bez ohľadu na to, aké sú obmedzené,“ uviedol Nesrovnal.

V prípade, že vláda SR požiada hlavné mesto o pomoc v tomto smere, magistrát je podľa Nesrovnala pripravený poskytnúť potrebnú súčinnosť podľa svojich finančných aj materiálnych možností.

„Napríklad zabezpečiť pitnú vodu, priestor na zriadenie dočasného umiestnenia tzv. stanového mestečka, asistenciu mestskej polície a podobne,“ povedal bratislavský primátor.

Prečítajte si aj:

Čiernou kávou proti bielemu Slovensku: Káva či víno bude v Bratislave zadarmo pre každého, kto prejaví svoju ľudskosť

Nenávistné komentáre vs. dobrovoľné zbierky: Ako pomáhajú Bratislavčania ľuďom na úteku? Priniesli viac ako tri tony vecí!

Foto:Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM