Aktualizované Rôzne

Mesto zmodernizuje električkovú trať Dúbravsko-Karloveská radiála

Aj vás trápia vysoké obrubníky, neoznačené priecestia a miznúce priechody pre chodcov? Od októbra to môže byť minulosťou. Mesto chce opravovať.

Ilustračný obrázok k článku Mesto zmodernizuje električkovú trať Dúbravsko-Karloveská radiála
Zdroj: Google Maps

Územie existujúcej električkovej trate na Dúbravsko-Karloveskej radiále od tunela pod Hradným vrchom po križovatku ulíc M. Sch. Trnavského s Hanulovou/Ba­gárovou ulicou prejde modernizáciou, ktorá uľahčí život Bratislavčanom.

Pôjde o modernizáciu existujúcej dvojkoľajnej električkovej trate, ktorá prechádza katastrálnymi územiami mestských častí Staré Mesto, Karlova Ves a Dúbravka. „Stavebné povolenie ešte nemáme, úrady v súčasnosti konajú na vydaní povolení. Okamžite po vydaní všetkých povolení a presnom naplánovaní termínov prác budeme informovať cestujúcich o dočasných zmenách v organizácii dopravy,“ informuje hovorkyňa hlavného mesta Ivana Skokanová.

Nové, nové a nové

Mesto na svojej webovej stránke tiež avizuje, že okrem modernizácie električkovej radiály sa môžete tešiť aj na nové priechody pre chodcov a cyklistov so svetelnou a zvukovou signalizáciou. Svetelnou signalizáciou bude vybavené aj každé priecestie. Jestvujúce obrubníky pri vnútornom okraji vozovky budú nahradené novými monolitickými cestnými obrubníkmi.

Chodníky pri priechodoch pre chodcov budú obsahovať signálny a varovný pás a vysoké hrany chodníkov budú znížené.

„Modernizácia električkovej trate v Karlovej Vsi prebehne tak ako v Dúbravke. Z pohľadu cestujúcich to znamená zvýšenie hrany nástupíšť pre komfortnejší nástup/výstup, bezbariérové prechody a prístup na zastávky, informačný systém – informačné tabule s aktuálnymi informáciami, nové prístrešky, zábradlia účinne chrániace cestujúcich pred striekajúcou vodou z komunikácie, moderné automaty na lístky aj smetné koše,“ priblížila hovorkyňa.

V rámci modernizácie električkovej trate sa na dôležitých prestupových uzloch vybudujú dve integrované zastávky MHD (Molecova a Damborského). So stavebnými prácami by sa malo začať začiatkom roku 2017. Opravy by mali byť zrealizované do decembra 2018.

Modernizácia úseku Dúbravsko-Karloveskej radiály nadväzuje na koncepciu postupnej obnovy koľajovej infraštruktúry Hlavného mesta SR Bratislava, zvyšovania výkonnosti hromadnej dopravy a kvalitatívneho posunu komfortu cestujúcich využívajúcich tento druh dopravy.

Čítajte aj: Bratislavské pasce: Kočíkom po rozbitých cestách, chýbajúcich chodníkoch a vysokých obrubníkoch

Ilustračný obrázok

Koľajisko Karlova Ves - Dúbravka
6
Galéria
Zdroj: Google Maps
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM