Samospráva

Mesto už po tretíkrát podporilo projekty prostredníctvom grantových programov

Hlavné mesto už po tretíkrát v tomto roku podporilo projekty prostredníctvom svojich grantových programov.

Ilustračný obrázok k článku Mesto už po tretíkrát podporilo projekty prostredníctvom grantových programov
Zdroj: TASR

Komisia pre Ars Bratislavensis a komisia pre voľný čas, šport a sociálne aktivity zasadali 13. a 18. júla a podporili spolu 98 projektov v celkovej hodnote 53 600 eur. Bratislava24.sk o tom informovala hovorkyňa hlavného mesta Ivana Skokanová.

Cieľom podpory je rozširovanie kultúrnych, kultúrno-spoločenských, športových a tvorivých voľnočasových aktivít obyvateľov hlavného mesta s dôrazom na deti a mládež.

Komisia podporila projekty

Grantová komisia pre voľný čas, šport a sociálne aktivity posúdila celkovo 81 prijatých projektov, pre ktoré ich realizátori požiadali mesto o finančnú podporu. Komisia vybrala 59 projektov, medzi ktoré prerozdelila sumu 38 100 eur. Najväčší počet projektov podporila komisia v oblasti voľného času, kde medzi 36 projektov rozdelila sumu 22 800 eur.

V oblasti športu bolo podporených 16 projektov v hodnote 11 700 eur a v oblasti sociálnych aktivít získalo podporu sedem projektov v celkovej hodnote 3 600 eur. Pre grantový program Ars Bratislavensis taktiež zasadala komisia, ktorá posúdila 55 žiadostí. Spomedzi nich podporila 39 projektov v celkovej sume 15 500 eur.

Doteraz od začiatku roka 2016 hlavné mesto podporilo 354 projektov v sume 226 313 eur. Záujemcovia, ktorí by chceli získať ešte finančnú podporu pre svoje projekty, môžu posielať žiadosti do 30. septembra podľa pokynov zverejnených na webovej stránke mesta. Posledné uzávierkové kolá oboch grantových programov sú do 30. septembra 2016.

Čítajte aj: Odvezie nás na Železnú studničku ekovláčik?

Ilustračný obrázok

Voľný čas a šport pre deti
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM