Samospráva

Mesto sa opätovne pokúsi dobudovať tarifný systém v MHD. Eurofondy nevyšli, Bratislava vyhlási verejnú súťaž

Bratislava pripravuje tender na nákup autonómnych označovačov cestovných lístkov s čítačkou čipových kariet. Hovorkyňa Ivana Skokanová informovala, že súťaž, prostredníctvom ktorej chce hlavné mesto dobudovať tarifný systém vo vozidlách MHD, chce magistrát vyhlásiť v najbližšom čase.

Ilustračný obrázok k článku Mesto sa opätovne pokúsi dobudovať tarifný systém v MHD. Eurofondy nevyšli, Bratislava vyhlási verejnú súťaž
Zdroj: TASR

Presný termín však podľa jej slov ešte nie je určený. „Oznámenie o súťaži zverejníme vo vestníku verejného obstarávania a v Dodatku k Úradnému vestníku Európskej únie,“ uviedla Skokanová.

Vo vestníku je zverejnené zatiaľ predbežné oznámenie. Odhadovaná cena zákazky je 1.135.000 eur. Mesto bude nákup financovať z vlastného rozpočtu. Predmetom zákazky sú označovače i podporný a aplikačný softvér. Zariadenia majú byť kompatibilné s označovačmi na železničných staniciach a vo vozidlách ostatných dopravcov v IDS BK.

Dobudovanie tarifného systému súvisí s pripravovanou treťou etapou Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji (IDS BK). Tá má byť spustená do začiatku novembra.

Pôvodne mal byť nákup označovačov a palubných počítačov do starších vozidiel financovaný prostredníctvom eurofondov, avšak nákup sa pre opakovanie a predlžovanie verejnej súťaže nestihol zrealizovať.

V máji magistrát informovalo ministerstvo pôdohospodárstva, ako riadiaci orgán Operačného programu Bratislavský kraj, že odstupuje od zmluvy o financovaní tarifných zariadení z prostriedkov EÚ.

Prečítajte si tiež: Z mesta malo zmiznúť 428 reklamných trojnožiek, doteraz sa tak nestalo

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM