Rôzne Správy

Mesto rieši alarmujúcu situáciu v Pentagone: Policajti budú priestor strážiť 24 hodín denne

Narkomani, povaľujúce sa injekčné striekačky a špina všade okolo. To je Pentagon, ktorý naháňa strach nielen obyvateľom bratislavskej Vrakune.

Ilustračný obrázok k článku Mesto rieši alarmujúcu situáciu v Pentagone: Policajti budú priestor strážiť 24 hodín denne
9
Galéria

Pentagon v bratislavskej mestskej časti Vrakuňa patrí k najnebezpečnejším miestam hlavného mesta. Je neslávne známy zvýšenou kriminalitou a drogovou činnosťou, výsledkom čoho je strach obyvateľov. Mesto spoločne s miestnou samosprávou sa rozhodli túto kritickú situáciu okamžite riešiť.

Neustále na mieste

Priestor Pentagonu momentálne monitorujú na striedačku mestskí policajti a štátna polícia. Ani to zjavne nepostačuje, a preto sa mesto rozhodlo zabezpečiť permanentnú prítomnosť mestskej polície. „Bude tu mobilný obytný dom, kde budú 24 hodín denne policajti, a ktorý bude plne vybavený na výkon policajnej služby,“ prezradil primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Primátor zároveň informoval, že mesto má záujem aj o zriadenie trvalej stanice štátnej polície v objekte bývalého kultúrneho strediska Tallin. Aktuálne prebiehajú rokovania s mestskou časťou aj ministerstvom vnútra.

Polopodzemné kontajnery

Problémom Pentagonu je aj veľký neporiadok. Na mieste sa nachádza množstvo kontajnerov, ale tie sú pootvárané, odpadky z nich rozfúkané a porozhadzované. „Preto sme lokalitu pri Pentagone vybrali ako druhý pilotný projekt, kde mesto umiestni polopodzemné kontajnery,“ povedal Nesrovnal.

Výhodou týchto kontajnerov je, že sa nedajú vykrádať, otvárať a zmestí sa do nich oveľa viac odpadu. „Som rád, že sme našli riešenia, ako prispieť k zvýšeniu bezpečnosti a čistoty tohto priestoru,“ dodal Ivo Nesrovnal.

Bratislavský Pentagon
9
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM