Jakub Forgács Samospráva

Mesto prišlo s nevšedným nápadom: Ulice Bratislavy majú upratovať bezdomovci

Bratislavský magistrát chce zapojiť bezdomovcov do upratovania mesta. Na práce s ľuďmi bez domova vyčlenila samospráva 50 000 eur. To však nie je všetko...

Ilustračný obrázok k článku Mesto prišlo s nevšedným nápadom: Ulice Bratislavy majú upratovať bezdomovci
Zdroj: Webnoviny.sk

O nenávratný finančný príspevok sa môžu uchádzať neziskové organizácie, občianske združenia či registrované cirkvi. Ich projekty mesto podporí sumou od 5 000 eur. „Zapojenie nielen dobrovoľníkov, ale aj bezdomovcov do rôznych projektov, pomôže zvýšiť čistotu a poriadok na verejných priestranstvách. Zároveň sa tým prispeje k pracovnej podpore špecifickej sociálnej skupiny obyvateľov mesta,“ povedal riaditeľ kancelárie primátora Ľubomír Andrassy.

Svoje projekty musia záujemcovia doručiť bratislavskému magistrátu najneskôr do 11. júla. Doručené žiadosti vyhodnotí odborná komisia. Prerozdelenie verejných zdrojov bude známe do konca júla s možnosťou čerpania poskytnutej peňažnej pomoci do konca roka 2014.

Andrassy pripomenul, že postup pri poskytnutí nenávratného finančného príspevku je obdobný ako pri grantových schémach vyhlasovaných hlavným mestom. Postup podávania žiadostí, vzor formulára a taktiež základné kritériá hodnotenia sú zverejnené na oficiálnej internetovej stránke mesta www.bratislava.sk. „Viac informácií o podmienkach výzvy môžu získať žiadatelia priamo na sociálnom oddelení bratislavského magistrátu,“ dodal Andrassy.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM