Maros Palesch Rôzne

Mesto právne dorieši nedokončené terasy v Petržalke

Mesto dorieši právnou cestou nedokončené terasy v Petržalke ako pristavanú technickú vybavenosť bytových domov a vstavanú občiansku vybavenosť. Odsúhlasilo to dnes bratislavské mestské zastupiteľstvo.

Materiál predložil mestský poslanec a starosta Petržalky Milan Ftáčnik. „Aby sme vedeli, kto sa má o terasy starať, ako postupovať pri ich rekonštrukcii,“ zdôvodnil. Občania si chcú opraviť strechu na garáži, ktorá je zároveň terasou, ale nemajú k nej právny vzťah, doplnila obraz o situácii ďalšia petržalská poslankyňa Viera Kimerlingová. Témou sa zaoberalo aj miestne zastupiteľstvo mestskej časti Petržalka, ktorá má v programových prioritách vyrovnanie sa s problematikou terás najmä pre nejasné majetkovo-právne vzťahy.

Pri výstavbe obytných domov v Petržalke v 70. a 80. rokoch minulého storočia boli postavené a skolaudované bytové domy s bytmi s postupne dobudovanou vstavanou občianskou vybavenosťou (prevádzky ako nebytové priestory na 1. nadzemnom podlaží) a pristavanou technickou vybavenosťou – pochôdzne terasy so schodmi. Pod nimi boli vybudované stojiská, garáže, zásobovacie tunely a podobne.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM