Samospráva

Mesto podporilo v rámci svojich grantových programov prvé projekty

Bratislavská samospráva aj tento rok finančne podporila projekty v oblasti sociálnych vecí, kultúry, umenia, športu a voľnočasových aktivít prostredníctvom svojich grantových programov.

Ilustračný obrázok k článku Mesto podporilo v rámci svojich grantových programov prvé projekty
Zdroj: Dnes24.sk

Hlavné mesto tvrdí, že chce dať priestor každému, kto má dobrý a kvalitný projekt, prostredníctvom ktorého vie prezentovať Bratislavu ako mladé a dynamické mesto plné nápadov. „Aj preto sme tento rok vyčlenili o 30-tisíc eur viac ako v minulom roku,“ uviedol bratislavský primátor Ivo Nesrovnal.

Komisia grantového programu Ars Bratislavensis a komisia grantového programu pre voľný čas, šport a sociálne aktivity v prvom kole finančne podporili 108 projektov vo výške 78.463 eur.

Do druhého grantového programu pre voľný čas, šport a sociálne aktivity, ktorého komisia zasadala na konci februára, sa prihlásilo 81 žiadateľov so svojimi projektmi. Komisia podporila 57 projektov vo výške 42.063 eur.

„Komisia prioritne podporovala dve témy: Poznaj a chráň svoje mesto a Deti a mládež v pohybe. Ich cieľom je, aby sa projekty zameriavali na podporu detí a mládeže, ktoré môžu v rámci projektov aktívne využiť svoj voľný čas,“ priblížila Katarína Kohútiková z bratislavského magistrátu.

V oblasti športu bolo podporených 23 projektov vo výške 17.435 eur. Suma 17.856 eur išla na podporu 27 projektov, ktoré sa týkajú voľného času. V oblasti sociálnych aktivít bolo podporených sedem projektov v sume 6772 eur.

Rozpočet pre tento rok na podporu projektov pre grantový program pre voľný čas, šport a sociálne aktivity je v celkovej výške 175-tisíc eur. Uzávierka druhého kola podávania žiadostí je do 31. marca.

Komisia grantového programu Ars Bratislavensis prehodnotila 72 žiadostí o dotáciu. Z toho finančne podporila grantom 51 projektov v celkovej výške 36.400 eur. Projekty v tomto programe sú zamerané na umelecké a kultúrne aktivity v hlavnom meste a aktivity propagujúce Bratislavu doma i v zahraničí.

„Na podporu projektov je v tomto roku pre Ars Bratislavensis vyčlenených 80-tisíc eur. Druhé kolo posudzovania žiadostí sa bude konať v apríli, pričom žiadosti môžu záujemcovia posielať do 31. marca,“ podotkla Kohútiková.

Komisia grantového programu Ars Bratislavensis a komisia grantového programu pre voľný čas, šport a sociálne aktivity zasadnú v tomto roku štyrikrát, pričom celkovo prerozdelia medzi projekty 255-tisíc eur. V minulom roku komisie prerozdelili 225-tisíc eur.

Prečítajte si aj: Bratislavská vodárenská spoločnosť bezplatne overí kvalitu vody z domácich studní

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM