Správy Samospráva

Mesto plánuje vo Vrakuni okrem opravy Hradskej ulice aj ďalšie projekty

Vo Vrakuni by malo mesto taktiež zrealizovať bezbariérový priechod na križovatke Uzbecká - Vrakunská či vybudovať verejné osvetlenie vo Vrakunskom lesoparku.

Ilustračný obrázok k článku Mesto plánuje vo Vrakuni okrem opravy Hradskej ulice aj ďalšie projekty
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát

V bratislavskej mestskej časti Vrakuňa začali od začiatku tohto týždňa opravovať Hradskú ulicu, a to v úseku od križovatky so Železničnou ulicou. Informoval o tom primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal a starosta Vrakune Martin Kuruc s tým, že práce by mali trvať do piatka 21. júla.

„Nelátame iba diery, robíme komplexnú opravu povrchov vozovky. Toto je skoro jeden kilometer, ktorý opravujeme,“ priblížil Nesrovnal. Premávka je usmernená prenosným dopravným značením. Bratislava dosiahla prebytok v hospodárení za minulý rok 26 miliónov eur. Podľa primátora to znamená, že sa mesto môže venovať aj veciam, na ktoré v doterajších rokoch nebol čas a peniaze. „Dôkazom toho je aj Vrakuňa, kde sa menej investovalo a teraz to doháňame,“ priznal Nesrovnal.

V pláne sú aj ďalšie projekty

Hlavné mesto má preto v pláne v mestskej časti vybudovať druhý výjazd na kruhovom objazde v smere na Vrakuňu. Taktiež zrealizovať bezbariérový priechod na križovatke Uzbecká – Vrakunská či vybudovať verejné osvetlenie vo Vrakunskom lesoparku.

Taktiež sa chystá inštalovať polopodzemné kontajnery na zmiešaný komunálny odpad a triedený odpad. „Tento rok budeme pokračovať na Podunajskej ulici tak, aby sme urobili komplexný súvislý nový povrch v dĺžke dokopy 3,5 kilometra,“ spresnil primátor.

Starosta Kuruc uviedol, že v najbližších týždňoch by sa mala zriadiť dočasná stanica mestskej polície pri problémovom bytovom dome Pentagon na Stavbárskej ulici. Mesto a mestská časť tak chcú zvýšiť bezpečnosť v tejto lokalite.

Opravy ciest vo Vrakuni
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM