Správy

Mesto Malacky má opäť pohotovosť pre dospelých, pripravuje sa aj detská

Malacky majú opäť lekársku pohotovosť pre dospelých. Pôvodná lekárska služba prvej pomoci (LSPP) prestala fungovať v decembri minulého roka. Služby pohotovosti odvtedy zabezpečovala Nemocnica s poliklinikou (NsP) v Malackách. O obnove pohotovosti informovala dnes hovorkyňa Malaciek Ľubica Pilzová.

Ilustračný obrázok k článku Mesto Malacky má opäť pohotovosť pre dospelých, pripravuje sa aj detská
Zdroj: TASR

Licenciu na plnohodnotné poskytovanie pohotovosti udelil Bratislavský samosprávny kraj akciovej spoločnosti Nemocničná, ktorá prevádzkuje NsP v Malackách. „Vďaka súčinnosti našich partnerov z Nemocničnej máme znovu zabezpečenú lekársku starostlivosť nielen pre Malačanov, ale aj pre obyvateľov celej spádovej oblasti,“ uviedol primátor mesta Juraj Říha.

Nájdené riešenie oceňuje aj riaditeľ nemocnice v Malackách Peter Kalenčík. „Po dlhodobej a nestálej situácii s poskytovaním lekárskej služby prvej pomoci inými prevádzkovateľmi sme sa v spolupráci so všeobecnými lekármi rozhodli nájsť spoločné riešenie a pomôcť obyvateľom Záhoria zabezpečením pohotovosti u nás,“ povedal.

Pohotovosť sa poskytuje v priestoroch malackej nemocnice v pracovných dňoch od 16.00 h a počas víkendov. Pre pacientov na pohotovosti to znamená komplexnú zdravotnú starostlivosť a vďaka službám Ústavnej pohotovostnej služby v prípade vážnejších stavov aj diagnostiku a prípadnú hospitalizáciu na jednom mieste.

„Spustenie prevádzky LSPP sa týka len dospelých pacientov a veríme, že tento krok prispeje k stabilizácii poskytovania tejto služby v regióne,“ dodal riaditeľ Nemocnice v Malackách.

V najbližších týždňoch by mohla byť podľa Pilzovej spustená aj detská pohotovosť. „Služby pohotovosti pre deti sú náročnejšie z hľadiska personálneho i finančného. Verím však, že všetko dobre dopadne a už v blízkej budúcnosti nebudú musieť rodičia s chorými deťmi cestovať do Bratislavy na Kramáre,“ uzavrel primátor Malaciek.

Prečítajte si aj: V Malackách začína fungovať služba prvej pomoci pre dospelých

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM