Alexandra Húsková Samospráva

Mesto odkazuje stánkarom: Predajné stánky v meste musia byť estetické!

S cieľom zlepšenia celkového vizuálneho vzhľadu predajných zariadení sa budú musieť nájomcovia všetkých stánkov, ktorí majú zmluvu o prenájme s hlavným mestom, o svoj stánok starať a dbať o jeho čistotu. Magistrát im poslal poslal výzvu, aby urýchlene spravili so svojimi stánkami poriadok.

Ilustračný obrázok k článku Mesto odkazuje stánkarom: Predajné stánky v meste musia byť estetické!
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

„Hlavné mesto v súčasnosti realizuje kroky pre skvalitnenie mestského prostredia a verejných priestorov,“ uviedla Katarína Kohútiková z Magistrátu.

Jednou z priorít v rámci boja proti vizuálnemu smogu je aj odstraňovanie grafitov aj na predajných stánkoch umiestnených na pozemkoch hlavného mesta.

„Mesto sa snaží o čistotu a poriadok. Je to nielenže potrebné, ale priam nutné. Preto si myslím, že je namieste, aby sa o čistotu a poriadok starali aj nájomcovia stánkov, ktorí majú s hlavným mestom nájomnú zmluvu o nájme pozemku,“ povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Nájomcom, ktorí majú uzavretú nájomnú zmluvu s hlavným mestom za účelom prevádzkovania predajného zariadenia, bola zaslaná výzva, aby bezodkladne upravili vzhľad svojich stánkov tak, aby spĺňal základné estetické požiadavky kladené na predajné stánky, ktoré sú na území hlavného mesta.

Predajný stánok tak musí byť udržiavaný, čistý a bez grafitov. Takisto je potrebné udržiavať čistotu v okolí stánkov.

Tieto podmienky vyplývajú zo zmluvy o nájme pozemku.

V prípade, že nájomcovia nebudú na výzvu reagovať a rešpektovať ju, pristúpi hlavné mesto k prehodnoteniu zmluvného vzťahu s nájomcami, alebo prípadnému odstráneniu predajného stánku z pozemku vo vlastníctve Hlavného mesta SR Bratislavy.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM