Maros Palesch Rôzne

Mesto neodporúča schvaľovať prevádzku herne v zastupiteľstve

Bratislavský magistrát neodporúča, aby mestské, respektíve obecné zastupiteľstvo schvaľovalo jednotlivé prevádzky herní. Je za zachovanie súčasného právneho stavu, keď sa každému prevádzkovateľovi, ktorý riadne spĺňa zákonom stanovené podmienky, má u

Uviedol to hovorca bratislavského magistrátu Michal Stuška v reakcii na pracovnú verziu novely zákona o hazarde od kresťanských demokratov. Okrem iného sa v ňom navrhuje, aby povinnou prílohou žiadosti na vydanie licencie na prevádzku herne bol súhlas príslušného obecného zastupiteľstva.

„Uvedený návrh vytvára priestor pre určitú mieru korupcie a niektorých prevádzkovateľov môže znevýhodňovať. Prikláňame sa skôr k alternatíve legislatívneho sprísnenia doteraz nastavených podmienok na prevádzkovanie výherných prístrojov v herniach,“ vysvetlil Stuška.

Mesto však víta návrh, aby bolo zakázané prevádzkovanie výherných prístrojov v pohostinstvách, pretože na rozdiel od herní tam nie je zabezpečený stály dozor a podobne. „Uvedeným opatrením by výrazne klesol počet prevádzok, v dôsledku čoho by bolo možné zintenzívniť dohľad a kontrolu a súčasne by sa pozdvihla úroveň prevádzkovania výherných prístrojov,“ doplnil Stuška.

V roku 2010 hlavné mesto Bratislava udelilo 61 rozhodnutí o udelení individuálnych licencií, celkom na 1574 výherných prístrojov, ktoré boli umiestnené v 403 prevádzkach. Príjmy mesta z hazardných hier zo správnych poplatkov za udelenie licencie pre tento počet výherných prístrojov predstavovali sumu 2,361 milióna eur.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM