Nina Táborská Samospráva Samospráva

Mesto buduje bezbariérové priechody a pokračuje v opravách ciest: Tieto komunikácie sa dočkajú rozsiahlych úprav

Opravy viacerých komunikácií v meste budú pokračovať aj v jeseni. Harmonogram prác je nastavený na mesiace september a október, pričom sa budú realizovať nielen komplexné povrchové úpravy rozsiahlejších úsekov ciest, ale aj vybudovanie a úprava desiatok bezbariérových priechodov či úprava chodníkov.

Ilustračný obrázok k článku Mesto buduje bezbariérové priechody a pokračuje v opravách ciest: Tieto komunikácie sa dočkajú rozsiahlych úprav
Zdroj: TASR

Mesto na tieto opravy vyčlenilo viac ako 1 milión eur. Úpravy komunikácií, ktoré sa začali realizovať od pondelka (21. septembra) Štefánikovou ulicou, budú v prípade priaznivého počasia trvať do konca októbra.

Viac tu: Vodiči, zbystrite svoju pozornosť. Až do nedele vás na Štefánikovej ulici čaká dopravné obmedzenie

Ako Bratislava24.sk informovala hovorkyňa mesta Ivana Skokanová, najrozsiahlejšia bude úprava komplexnej výmeny asfaltového povrchu na Nábreží arm. Generála L. Svobodu, pričom sa bude realizovať úprava vozovky od mosta SNP až po zjazd zo Staromestskej ulice. Druhou najväčšou opravou prejde aj povrch cesty na Námestí 1. mája, ktorá bude v smere podjazdu k Staromestskej u­lici.

Medzi ďalšie komplexné úpravy vozoviek patria komunikácie Krížna ulica v smere z a aj do mesta, Trnavská cesta od Palkovičovej ulice po Brestovú a pred križovatkou Vajnory. Celkovou opravou prejdú aj zástavky MHD Einsteinova, či vybudovanie a úprava 40-tich bezbariérových priechodov.

V neposlednom rade sa úprava bude týkať aj chodníkov či opravy ďalších zastávok MHD. Od pondelka 21. septembra prebieha rekonštrukcia vozovky už na Štefánikovej ulici.

Komplexné povrchové úpravy rozsiahlych úsekov ciest mesto realizuje už od letných mesiacov. „Začali sme s komplexnými opravami ciest v lete, pokračujeme aj na jesseň. Viem, že to kladie zvýšené nároky na plynulosť dopravy, avšak žiadam cestujúcich o strpenie. Cesty máme v zlom stave a chceme ich dať do poriadku a bez obmedzení premávky to nie je možné,“ vyzval cestujúcu verejnosť primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

V súčasnosti sa ešte z prvej etapy dokončujú práce na Peknej ceste, kde sa vymieňa povrch zástavky MHD a v rámci úpravy asfaltových povrchov ešte zostáva oprava komunikácie Záhorská ulica, ktorá sa bude realizovať v najbližších dňoch. Úpravy asfaltových povrchov mesto spravilo aj na Námestí F. Liszta, Uršulínskej ulici, Rázusovom nábreží, Svätoplukovej ulici, Krajinskej a Popradskej ulici, na Kruhovom objazde Vajnory a iné.

Zoznam plánovaných opráv komunikácií:

  • Staromestská ulica (vstup do križovatky pred Suchým mýtom),
  • Námestie 1. máj (od Kollárovho nám. po podjazd Staromestskej ul.),
  • Námestie arm. Gen. L. Svobodu (od Mosta SNP po zjazd zo Staromeskej + výjazd na most),
  • Štefánikova (od Krížkovej po Lermontovú),
  • Einsteinova (zástavka MHD Icheba + nástupisko),
  • Krížna (od Trnavského mýta po Legionársku),
  • Krížna (od Trnavského mýta smer Vajnorská ul.),
  • Trnavská (od Palkovičovej v smere von z mesta),
  • Dúbravka (úprava chodníkov).

Prečítajte si tiež: Námestie Franza Liszta sa upravilo, ale na toto otrasné miesto sa pozabudlo

Foto: Ilustračné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM