Nina Táborská Kultúra

Poriadna hodovačka, dobrá hudba, kopec zábavy! Menu na tento víkend bude opäť rôznorodé

Nemáte ešte plány na tento víkend? Bratislava24.sk vám prináša prehľad toho najzaujímavejšieho, čo ponúka slovenská metropola na najbližšie dva dni.

Ilustračný obrázok k článku Poriadna hodovačka, dobrá hudba, kopec zábavy! Menu na tento víkend bude opäť rôznorodé
Zdroj: Dnes24.sk

Karloveské hody 2015

Karlova Ves vás tento víkend pozýva na tradičné Karloveské hody 2015, na ktorých sa predstavia Puding Pani Elvisovej Billy Barman, Longital, R2 Brothers, Miro Jaroš, Argolla, The Old School Band, Abborn (Abba revival) a mnoho ďalších umelcov. Hody štartujú dnes o 15:00 stavaním hodového stromu a viazaním hodového strapca. Bohatý program, ktorý potrvá oddnes až do nedele, bude prebiehať v Líščom údolí, na Námestí sv. Františka a na futbalovom ihrisku.

Piatok-Sobota / Karlova Ves / celodenný program/ Vstup voľný

Ružinovské hodové slávnosti 2015

Hodové slávnosti v Ružinove patria k najväčším a najobľúbenejším kultúrnym podujatím v mestskej časti. Ich tradičnou súčasťou sú koncerty, športové turnaje, folklórny festival, slávnostná omša a hodové špeciality. Inak tomu nebude ani tento rok. Čakajú vás Sisa Lelkes Sklovska, Richard Rikkon, Iveta Matyášová, športové turnaje, Ružinovská cykločasovka či SĽUK a veľa iného.

Piatok-Nedeľa / Ružinov / celodenný program / Vstup voľný (koncert Sisa Sklovska 8 eur)

Dúbravské hody 2015

Už tradične nebudú na programe Dúbravský hodov chýbať súťaž vo varení guláša, dychová hudba, tanečné a rôzne hudobné vystúpenia. V rámci hodov sa bude tento rok konať aj Farm Fest, na ktorom si môžete kúpiť alebo ochutnať lokálne produkty od farmárov a výrobcov z bratislavského regiónu.

Piatok-Nedeľa / Dúbravka (Dom kultúry Dúbravka) / celodenný program/ Vstup voľný

Vajnorské farmárske trhy

Kúpiť si čerstvú zeleninu, ovocie, domáce kurence, kačice, husi či tradičné mäsové výrobky budú môcť ľudia, ktorí v sobotu 26. septembra navštívia farmárske trhy v bratislavských Vajnoroch. Tie sa budú konať od rána 8.00 h v Parku pod Lipami. Viac sa dočítate tu: Farmárske trhy vo Vajnoroch ponúknu rôzne pochúťky i zábavu

Sobota / Park pod lipami, Vajnory / 08:00 / Vstup voľný

Deň otvorených dverí v Národnej banke Slovenska

Zaujíma vás, ako vyzerajú priestory Národnej banky Slovenska, zlatá tehlička, kancelária guvernéra či si chcete pozrieť panorámu Bratislavy z najvyššej budovy na Slovensku? Ak prídete už túto sobotu do ústredia Národnej banky Slovenska uvidíte všetko a dozviete sa aj rôzne zaujímavosti o našej mene a jej histórii.

Sobota / Národná banka Slovenska / 09:00 / Vstup voľný

Trh – Piac – Markt

Obľúbené farmárske trhy v Starej tržnici sa konajú už každú sobotu. Známy Trh-Piac-Markt aj tento víkend tradične predstaví lokálnych výrobcov a farmárov spolu s ich pochúťkami. Čerstvé pečivo, chutné koláčiky, káva, džemy, nápoje a všeličo iné. Súčasne s Trhom sa bude na poschodí konať aj detské divadielko a v sobotu akcia Ochutnaj svet.

Sobota / Stará tržnica / 10:00 – 15:00 / vstup voľný

Ochutnaj svet

Cieľom podujatia „Ochutnaj svet“ je priblížiť návštevníkom cudzokrajné reštaurácie prevádzkované na Slovensku ako aj krajiny, z ktorých pochádzajú. Vybrané ambasády, konzuláty, inštitúty a turistické asociácie predstavia svoje krajiny ako turistické destinácie. Na podujatí je možné zakúpiť si zaujímavé delikatesy z rôznych kútov sveta. Viac sa dočítate TU.

Sobota – Nedeľa / Stará tržnica / 10:00 – 22:00 (nedeľa 19:00) / Vstup voľný

Jesenné Kapitulské dvory

Jesenné vydanie Kapitulských dvorov vám opäť sprístupní miesta v okolí jednej z najkrajších ulíc Bratislavy – na Kapitulskej ulici, v Baxovej veži, dome Albrechtovcov, dome Čárskych a v otvorených dvoroch cirkevných organizácií a v súkromných dvoroch. Počas celého dňa budete môcť ochutnať vína Golguz, skvelú kávu z Rwandy a výbornú štrúdľu. Viac sa dočítate TU.

Súčasťou Kapitulských dvorov bude aj predstavenie združenia Bratislavké rožky.

Sobota / Kapitulská ulica / 10:00 / Vstup voľný

Hudobná burza

Predaj, výmena, kúpa použitých vinylových LP platní, MC kaziet, CD nosičov, hudobných časopisov a hudobných memorabilií už túto sobotu v KC Dunaj.

Sobota / Dunaj˜ / 10:00 / Vstup voľný

Výročie mobilizácie 1938

Túto sobotu môžete navštíviť Výročie mobilizácie 1938, ktoré sa každoročne odohráva pri objekte B-S 4. Čakajú vás dve ukážky historických udalostí sprostredkované klubmi vojenskej histórie v dobových uniformách, mnoho historických zbraní, vozidiel a veľa iného.

Sobota / Bunker B-S 4 / 10:00

Slávnosti vína

Záhorská Bystrica pozýva na tradičné Slávnosti vína – súčasť podujatí Župnej jesene, ktoré sa uskutočnia už túto sobotu. Môžete sa tešiť na degustácie vín, kávy, gurmánske špeciality a rôzne sprievodné akcie pre tých najmenších a pre dobrú náladu.

Sobota / Záhorská Bystrica / 15:00 / Vstup voľný

iHRYsko v Dunaji

Nedeľný večer je ako stvoreý na hry, pri ktorých sa zabavíte aj si oddýchnete. V KC Dunaj sa uskutoční večer spoločenských hier – mix moderných spoločenských hier pre vaše pobavenie. K dispozícii vám budú aj inštruktori, ktorí vám poradia s výberom hry.

Nedeľa / Dunaj˜ / 18:00 / vstup 1 euro

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM