Adriana Banasova Rôzne

Medická záhrada s príchodom jari opäť ožíva: 7 dôvodov prečo ju navštíviť

Predpovede meteorológov sa v uplynulých dňoch naplnili do bodky a počasie nám konečne doprialo zopár slnečných a teplých dní. Ak patríte k tým, ktorí takéto chvíle radi trávia inak, ako vysedávaním v podnikoch, máme pre vás dobrý tip. Navštívte „Medickú“!

Ilustračný obrázok k článku Medická záhrada s príchodom jari opäť ožíva: 7 dôvodov prečo ju navštíviť
Zdroj: Dnes24.sk

Pokojná a v našom hlavnom meste najmä veľmi obľúbená Medická záhrada poskytuje niekoľko možností, ako zrelaxovať a načerpať sily. A nemusíte pritom len objímať stromy. Úplne postačí, ak sa vyberiete do záhrady, situovanej v blízkosti centra pre niektorý, z minimálne týchto siedmich dôvodov:

1. S knižkou v taške

Milovníci dobrej knihy si v „Medickej“ prídu zaručene na svoje. Nie, žeby pohovka doma v obývačke dostatočne nevyhovovala, ale čítať napríklad o Anne zo Zeleného domu má určite väčšie čaro na vzduchu, ako medzi štyrmi stenami. A zeleň zo záhrady si do bytu rozhodne neprenesiete, ani keď si v izbe nasadíte desať kvetináčov mäty.

2. Relax a „zdriemnutie“ si

Ste unavení po práci či po škole? Doprajte si „šlofíka“ a pokojne si zdriemnite na mäkkej tráve. Určite nebudete ani prví ani poslední. Navyše sa nemusíte obávať, že si ľahnete do niečoho, čo by ste potom z oblečenia neradi odstraňovali. Psíky majú totižto do záhrady vstup zakázaný.

3. Prechádzka a beh

„Medická“ nie je síce rozlohou žiadnym arborétom, ale na príjemnú prechádzku bohato stačí. Záhrada je vyhľadávaná tiež u aktívnych bežcov a terén je pohodlný a relatívne dobre prístupný dokonca aj pre bicykle, kolobežky či kočíky. Takže mladé mamičky- hor sa na prípravu na súťažnú disciplínu Beh s kočíkom.

4. Romantika

Ako to už býva zvykom, príjemné prostredie plné kvitnúcich stromov láka nie len na oddych, ale aj na dlhé debaty a hladenia si do očí. Záhradu využívajú desiatky zamilovaných, ktorí si tu môžu nerušene vyznávať lásku.

5. Spoločenské hry a „tvarovanie tela“

Veľké trávnaté a dobre upravené plochy, poskytujú priestor pre rôzne spoločenské hry. Zábavychtiví jedinci si tu môžu zahrať čokoľvek od bedmintonu po frisbee, pozor však na nebezpečenstvo úrazu. Tí, ktorí zasa potrebujú formovať „tehličky“ do plaviek tu môžu nerušene (až na zvedavé oči opačného pohlavia) cvičiť a posilňovať.

6. Preliezky pre najmenších

Záhrada je určená aj mladším ročníkom, ktoré svoje „svalstvo“ trénujú zatiaľ len na preliezačkách a šmýkačkách. „Medická“ je pre najmenších vybavená aj touto formou zábavy. Pokým deti radostne šantia, mamičky môžu spokojne podebatovať na lavičkách v ich blízkosti.

7.Piknikovanie

K zelenej tráve neodmysliteľne patrí aj niečo pod zub a pitie. Piknik je síce podľa niektorých už prežitkom, no kávu či čaj do termosky sa určite nehanbite so sebou vziať. A aby bol ten deň sladším, pribaľte si aj chutný koláč.

Medická záhrada je počas mesiacov apríl až september otvorená denne vždy od 7:00 do 21:00

Medická záhrada
22
Galéria
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM