Rôzne

Medická záhrada dostane nové prírodné chodníky. Pre 66-tisícovú opravu ju čiastočne uzavrú

V Medickej záhrade v bratislavskom Starom Meste začnú od piatka 5. decembra opravovať chodníky. Za vyše 66-tisíc eur mestská časť vymení pôvodné chodníky za prírodný mlatový povrch. Záhradu počas prác čiastočne uzavrú, opravovať chodníky by však nemali dlhšie, ako do konca roka.

Ilustračný obrázok k článku Medická záhrada dostane nové prírodné chodníky. Pre 66-tisícovú opravu ju čiastočne uzavrú
Zdroj: TASR

„Rekonštrukcia čaká chodníky aj spevnené plochy v celkovej výmere 3181 štvorcových metrov, ktoré sú v súčasnosti opotrebované, na mnohých miestach poškodené a nerovné,“ informovala o tom staromestská hovorkyňa Alexandra Obuchová.

Podotýka, že mlatový povrch, ktorý ten pôvodný nahradí, je vhodný pre chodcov i bežcov.

Náklady na opravu chodníkov sa podľa hovorkyne vyšplhajú na 66043 eur. Mestskej časti sa ale podarilo získať na tento projekt dotáciu z Fondu na podporu rozvoja telesnej kultúry v hlavnom meste vo výške 60-tisíc eur.* „Práce by podľa plánu mali byť ukončené do konca tohto roka,“* dodala Obuchová.

S opravou chodníkov sú spojené aj dočasné obmedzenia a čiastočné uzatvorenie záhrady. „Od piatka až do ukončenia prác bude zatvorený vstup do Medickej záhrady zo Špitálskej ulice, keďže väčšina areálu bude počas realizácie uzatvorená,“ vysvetľuje hovorkyňa. Otvorená ale ostane brána z Poľnej ulice.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM