Tomáš Stupavský Rôzne

Máte radi pivo? Čo ho takto ochutnať na Bratislavskej pivnej exkurzii?

Ak patríte k milovníkom piva, potom vás určite zaujíma, ako sa napríklad dobré pivo vyrába alebo čapuje. V Bratislave sa nachádza niekoľko domácich minipivovarov, ktoré si čapujú vlastný zlatý mok. Možno ste to nevedeli, ale aj naše hlavné mesto skrýva zážitok z remeselného piva.

Ilustračný obrázok k článku Máte radi pivo? Čo ho takto ochutnať na Bratislavskej pivnej exkurzii?
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Radi chodíte s kamarátmi na jedno „orosené“? A čo takto absolvovať rovno pivnú cestu? Reč je o šesť hodinovej exkurzii po bratislavských remeselných pivovaroch. Počas nej navštívite dva pivovary a jeden tasting bar, kde ochutnáte viac ako desať druhov piva.

Nebudú chýbať ani pivné súťaže, či množstvo zaujímavých informácií o zlatom mokou a jeho varení priamo od sládka. Lákavá je určite aj možnosť nazrieť, kde sa pivo varí alebo vyskúšať si jeho degustáciu.

Pivo, pivo a zase pivo

V rámci exkurzie sa na začiatku pristavíte v Hostinci Múzejný pivovar, kde je vybudovaný minipivovar. Hostinec je maličký a cítite sa v ňom ako v krčme z polovice 20. Storočia. Atmosféru dopĺňa originálny výčap, ručne maľované vzory na stenách alebo dobová hudba. Čapuje sa tu múzejné pivo, ktoré patrí do kategórie ležiak plzenského typu.

Druhou zastávkou je hipstersko-urbanistický podnik s názvom Urban House, kde nájdete od kávy cez limonády a jedlo takmer všetko. A samozrejme ochutnať tu môžete aj pivo. Pivný sortiment je veľmi rozmanitý a na jeho výčape nájdete vždy slovenské a zahraničné pivné chuťovky z pivovarov ako je Mikkeller, Matuška, Hellstork, Kaltenecker.

Tretím miestom pivnej cesty je krčma s názvom Richtár Jakub. Tento lokál je prvým bratislavským minipivovarom. Výhodou tohto podniku je, že ponuka pív je veľmi široká. V Richtárovi Jakubovi si varia vlastné pivo, no okrem toho ponúkajú aj pivá českých a slovenských remeselných pivovarov.

Celá exkurzia zahŕňa prepravu mikrobusom, či ochutnávky pív a pochutín, ako napríklad utopenec, nakladaný hermelín, oškvarková nátierka na chlebe alebo zemiaková placka. Lákadlom pre zákazníkov sú výklady v jednotlivých pivovaroch alebo pivné hry, či už vedomostné alebo silové.

Najbližšia Bratislavská pivná exkurzia je naplánovaná na 25.4.

Prečítajte si tiež: Výborné pivo aj nálada: Aj takto vyzerá prvý Oktoberfest na hradbách

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM