Tomáš Stupavský Kultúra

Máte radi hudbu z Latinskej Ameriky? V Hoteli Crowne Plaza sa predstavia hudobníci z Uruguaja

Medzinárodný hudobný festival Bratislavská komorná gitara (Bratislava Chamber Guitar), ktorý sa koná v čase od 1. do 30. apríla 2015, pokračuje v sobotu 18. apríla ďalším koncertom v Hoteli Crowne Plaza v Bratislave. Koncert sa začne o 19.00 h a predstavia sa na ňom umelci z Latinskej Ameriky.

Ilustračný obrázok k článku Máte radi hudbu z Latinskej Ameriky? V Hoteli Crowne Plaza sa predstavia hudobníci z Uruguaja
Zdroj: TASR

Účinkovať budú traja hudobníci z Uruguaja – spevák Oscar Moreira, Felipe Medina – kontrabas a Ignacio Giovanetti bude hrať na gitare. Spolu s nimi vystúpi huslista Alejandro Loguercio z Venezuely. V ich podaní návštevníci uvidia aj ukážky tanga a ďalších latinskoamerických tancov.

Tradícia festivalu Bratislavská komorná gitara sa začala v roku 2005. Je zameraný na predstavenie gitary v rôznych zoskupeniach, často i netradičných. Umeleckou riaditeľkou festivalu je medzinárodne uznávaná slovenská umelkyňa, gitaristka Miriam Rodriguez Brüllová.

Otvárací koncert terajšieho už 11. ročníka festivalu sa konal 1. apríla v Zičiho paláci v Bratislave a vystúpili na ňom umelci z Ruska a Izraela. Na druhom koncerte 10. apríla účinkovali umelci z Maďarska a slovenská gitaristka Miriam Rodriguez Brüllová.

Po sobotňajšom koncerte s hosťami z Latinskej Ameriky bude nasledovať v nedeľu 26. apríla ďalší koncert v Trenčíne, ktorý sa uskutoční v tamojšom piaristickom gymnáziu. Účinkovať budú Luciano Pompilio (gitara) z Talianska, Vladimír Kulíšek (pantomíma) zo Slovenska a Mucha Quartet takisto zo Slovenska.

Záverečný koncert 11. ročníka medzinárodného hudobného festivalu Bratislavská komorná gitara sa bude konať 30. apríla o 19.00 h v Zičiho paláci. Predstavia sa hostia z Českej republiky – Martin Strouhal (barytón) a Petr Nouzovský (violončelo). Spolu s nimi bude účinkovať slovenská gitaristka a riaditeľka festivalu Miriam Rodriguez Brüllová.

Informácie poskytol organizátor festivalu Ladislav Brüll.

Ilustračné foto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM