Samospráva

Máte doma nepotrebné oblečenie? Darujte ho ľuďom bez domova!

Ak máte strechu nad hlavou a nič vám nechýba, je načase sa zamyslieť, ako sa dá pomôcť iným. Navedie vás na to napríklad výzva z Petržalky.

Ilustračný obrázok k článku Máte doma nepotrebné oblečenie? Darujte ho ľuďom bez domova!
27
Galéria

Zima je pre ľudí bez domova vždy najhorším obdobím roka. Práve v tomto čase potrebujú pomoc viac ako inokedy. Tentoraz prosí všetkých dobrých ľudí o podanie pomocnej ruky Petržalka.

Spacie vaky aj zimné oblečenie

Ak teda máte doma nepotrebné zimné oblečenie, deky či prikrývky, neváhajte ich doniesť do Denného centra na Vyšehradskú ulicu. „Tak, ako každý rok, sa opätovne obracia sociálne oddelenie na obyvateľov našej mestskej časti s prosbou o pomoc pre ľudí, ktorí sú bez domova. Zima je pre nich veľmi náročným obdobím a veľmi by uvítali, keby sme im pomohli a vyzbierali pre nich zimné bundy, spacie vaky, prikrývky, deky, šály, čiapky, rukavice a pulóvre,“ píše sa na webe mestskej časti.

Ak sa rozhodnete pre vás nepotrebné, no ešte stále užitočné veci darovať, môžete ich priniesť od 12. do 28. februára do Denného centra na Vyšehradskej ulici č. 35 v dňoch od pondelka do štvrtka, vždy v čase od 10:00 do 13:00 hod. Veci od vás preberie vedúca denného centa Ružena Borzová.

„Z kapacitných dôvodov nemôžeme v dennom centre preberať pre ľudí bez domova iné veci ako je vyššie uvedené,“ upozorňuje mestská časť a vopred všetkým ďakuje za to, že nie sú ľahostajní k ľuďom bez domova.

Monitoring ľudí bez domova na území Petržalky
27
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM