Adriana Banásová Rôzne

Máte chvíľku voľna a neviete čo s ním? Nechajte si poradiť od nás. Prinášame vám prehľad zaujímavých podujatí na tento týždeň

Horúce letné dni na nás často krát pôsobia ubíjajúco a nútia v čase voľna k ničnerobeniu. Pokiaľ však netúžite nechať si len vyložené nohy na stole a púšťať na seba relatívne studený vzduch z ventilátora, nechajte sa inšpirovať naším prehľadom a vyrazte za akciami.

Ilustračný obrázok k článku Máte chvíľku voľna a neviete čo s ním? Nechajte si poradiť od nás. Prinášame vám prehľad zaujímavých podujatí na tento týždeň
Zdroj: TASR

Kabinet Jana Švankmajera, zbierka Ivana Melicherčíka

Výstava plná bohatej kolekcie objektov, grafík, obrazov, kresieb a koláží, ktoré sú inšpirované filmom, alebo boli jeho súčasťou u nás síce trvá už od konca marca, no pre jej úspešnosť ju dávame do pozornosti aj tento krát. Zaujímavé, miestami trochu bizarné diela budú k videniu už len do 23. augusta, preto nezabudnite ešte rýchlo navštíviť Danubianu.

do nedele 23.8./Múzeum moderného umenia Danubiana

Passenger

Koncert známeho britského pesničkára Passengera si budete môcť vypočuť už tento utorok na hrade Devín. Ako predskokan sa predstaví Austrálčan Stu Larsen a koncert otvorí o osemnástej minuloročný bratislavský objav Genius Locci.

utorok – 18. 8./ 17:00/ Hrad Devín/ vstupné od 18 eur

Mongolsko – v ríši Džingischána

Cestovateľské kino v areáli nákupného centra Eurovea asi netreba veľmi predstavovať… Tento krát sa diváci premiestnia do Mongolska – krajiny nekonečných pasienkov s rozlohou 30× väčšou ako Slovensko, no len s polovicou obyvateľov. Jej zelené more len občas prerušia malé biele fliačiky – stáda oviec a jurty domácich pastierov. Nenechajte si ujsť zaujímavý večer plný užitočných informácií. Uvádza Eva Rosíková.

streda – 19.8./ 20:30/ Eurovea Galleria/ vstup voľný

Folk Talk alebo neobyčajne o obyčajných veciach

V stredu podvečer vysvetlí spisovateľ, dramatik a multižánrový umelec Daniel Hevier tajomstvá svojej tvorby a čo znamená „žiť život ako umenie“. Hudbou slov, zhudobnenými slovami a slovami o hudbe ho doplní Soňa Horňáková. S hosťami večera sa bude rozprávať Peter Janků.

štvrtok – 20.8./ 18:00/ Letná čitáreň U červeného raka

Dior a ja

Pokiaľ máte radi módu a chceli by ste vedieť, ako funguje zákulisie svetových módnych domov, potom rozhodne odporúčame francúzsku celovečernú dokumentárnu snímku Dior a ja. Film otvára divákom dvere do mýtami opradeného sveta módneho domu Christian Dior a to nie len tým ženského pohlavia. Snímku si určite s obľubou pozrú aj muži :).

piatok – 21.8./ 16:30/ Kino Lumiére/ vstupné 4 eurá, zľavnené 3 eurá

ilustračná foto

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM