Tomáš Stupavský Kultúra

Máte chuť na dobré vínko? V Senci sa začal prvý ročník tamojšieho Vínneho festivalu

Senecký Vínny festival zahájil v piatok aj predseda Bratislavského samosprávneho kraja Pavol Frešo. Prvý ročník osláv nápoja, ktorý v sebe skrýva pravdu, potrvá až do soboty 1. augusta.

Ilustračný obrázok k článku Máte chuť na dobré vínko? V Senci sa začal prvý ročník tamojšieho Vínneho festivalu
Foto: Rastislav Búgel

Na južnej strane Slnečných jazier sa stretávajú vinári, pre ktorých je víno živobytím aj celoživotným poslaním, spolu s tými, pre ktorých je víno obľúbeným nápojom.

„Každé víno je, tak ako človek, jedinečné a výnimočné. V pracovné dni môžu návštevníci vychutnávať skvelé vína od 16:00 a v sobotu už od poludnia,“ vyjadril sa predseda Bratislavského samosprávneho kraja, ako garanta festivalu, Pavol Frešo.

Prvý ročník seneckého Vínneho festivalu sa začal v piatok 24. júla a návštevníkom bude ponúkať tie najlepšie vína 15 vybratých vinárstiev zo Slovenska, Čiech aj Maďarska až do soboty. Na južnej strane Slnečných jazier môžu návštevníci hodnotiť výzdobu stánkov, obsluhu a najchutnejšie vína.

Na prezentácii ľudových remesiel sa predstavia keramikári, rezbári, pernikári, šperkári či krpciari. Na festivale budú vystavené aj detské výtvarné práce na tému hrozno. Najkrajšie kresby budú tiež ocenené. Festival v sobotu 1. augusta vyvrcholí slávnostným programom spolu s tombolou.

„Naším prvoradým cieľom je ukázať návštevníkom Senca, že naše mesto nie sú len jazerá, ale že sú v regióne s kvalitnými vínami a že toto poctivé remeslo má stále svojich nasledovníkov,“ uzavrela podpredsedníčka Bratislavského samosprávneho kraja Gabriella Németh, ktorá je aj mestskou poslankyňou seneckého zastupiteľstva.

Ilustračné foto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM