Nina Táborská Rôzne

Martinský cintorín v Ružinove od rána zaplnili stovky ľudí

Atmosféra bola pokojná aj napriek tomu, že Martinský cintorín v bratislavskom Ružinove od rána navštívili stovky ľudí. Prišli si spomenúť na svojich blízkych, cintorín zaplavili kvety a sviečky.

Ilustračný obrázok k článku Martinský cintorín v Ružinove od rána zaplnili stovky ľudí
Zdroj: Dnes24.sk

Dnes si pripomíname Sviatok všetkých svätých, ktorý je zároveň dňom pracovného pokoja. Zajtra 2. novembra, je Pamiatka zosnulých. Sviatky, ktoré sláví katolická cirkev už po stáročia, prinášajú so sebou tradičné zvyky. Ľudia navštevujú cintoríny, zhromažďujú sa okolo hrobov svojich príbuzných, prichádzajú si uctiť pamiatku zosnulých.

Inak tomu nebolo ani na Martinskom cintoríne v Bratislave. Od rána ho navštevovali ľudia v hojnom počte. Miesto, kam si všetci prišli spomenúť na svojich blízkych zaplavili kvety a sviečky. Tí, ktorí nestihli nakúpiť predtým, si mali možnosť vybrať z viacerých druhov pred cintorínom.

Ceny aj výber bol rovnaký ako dni predtým. Problémy boli už tradične spojené len s dopravou. Ako avizovala polícia už predošlé dni, väčšina ľudí prichádzala na cintoríny na autách. Preto bola doprava zhustená a vodiči museli rátať so zdržaním a problematickým parkovaním.

Martinský cintorín Bratislava
4
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM