Správy Samospráva

Mamičky v Ružinove sa môžu tešiť. Pribúdajú ďalšie bezbariérové zjazdy z chodníkov

Počas tohtoročnej jesene pribudnú bezbariérové zjazdy z chodníkov napríklad aj medzi Kladnianskou a Sinokvetnou a ďalšími ulicami.

Ilustračný obrázok k článku Mamičky v Ružinove sa môžu tešiť. Pribúdajú ďalšie bezbariérové zjazdy z chodníkov
5
Galéria
Zdroj: Bratislava - Ružinov

Mestská časť Bratislava-Ružinov začala štvrtú etapu bezbariérovej úpravy zjazdov z chodníkov. Štvrtý rok za sebou tak mení vysoké obrubníky na chodníkoch v Ružinove za sklopené.

Rozumná investícia

„Aktuálne upravujeme zjazdy na chodníku pri materskej škole na Pivoňkovej ulici a nasledovať budú ďalšie. Začali sme s tým preto, aby sme uľahčili pohyb po chodníkoch obyvateľom či už na invalidných vozíkoch, s barlami alebo mamičkám s kočíkmi,“ vysvetlil starosta Ružinova Dušan Pekár.

Počas tohtoročnej jesene tak pribudnú bezbariérové zjazdy z chodníkov napríklad aj medzi Kladnianskou a Sinokvetnou ulicou, medzi Velehradskou a Revúckou ulicou, na Solivarskej a ďalších uliciach.

Do týchto výmen vysokých obrubníkov za sklopené investuje mestská časť viac ako 9 tisíc eur. „Počas uplynulých troch etáp sme do bezbariérových zjazdov investovali vyše 60 tisíc eur. Postupne nám tak v Ružinove pribúdajú chodníky vyhovujúce chodcom, ktorým vysoké obrubníky spôsobovali problém so schádzaním z chodníka,“ uzavrel starosta Ružinova Dušan Pekár.

Práve za úpravu zjazdov z chodníkov na bezbariérové získal vlani Ružinov diplom v súťaži Samospráva a Slovensko bez bariér 2014–2015 v kategórii „Mestá a obce“. Diplom mestskej časti udelila Správna rada účtu „Slovensko bez bariér“ a porota nezávislých odborníkov.

Čítajte aj: Bratislavské pasce: Kočíkom po rozbitých cestách, chýbajúcich chodníkoch a vysokých obrubníkoch

Ilustračné foto v galérii

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM