Nina Táborská Rôzne

Malokarpatskí vinári opäť otvoria svoje pivnice milovníkom vínnej turistiky

V poradí 15. ročník podujatia bude opäť najväčším tohtoročným sviatkom pre milovníkov vínnej turistiky na Malokarpatskej vínnej ceste. Minulý rok vinári pre návštevníkov otvorili rekordných 161 pivníc od Bratislavy až po Trnavu. Pozor vstupenky sú obmedzené.

Ilustračný obrázok k článku Malokarpatskí vinári opäť otvoria svoje pivnice milovníkom vínnej turistiky
Zdroj: TASR

Tradičné slávnosti malokarpatských vinohradníkov a vinárov na jesenný Deň otvorených pivníc sa v tomto roku uskutočnia 14. a 15. novembra.

Počas dvoch dní sa otvoria vínne pivnice a prevádzky vinárov pre všetkých, ktorí sa chcú prejsť malokarpatskou krajinou a spoznávať ju ako fenomén chute i krásy prírody a kultúry.

„Kto chce spoznať Malokarpatskú vínnu cestu v jej pravej podstate, musí ísť na vidiek. Deň otvorených pivníc láka každoročne tisíce priaznivcov zo Slovenska i zahraničia. Na rozdiel od lokálnych vinobraní či iných podujatí sa toto usporadúva na celej Malokarpatskej vínnej ceste," priblížil predseda Združenia MVC Milan Pavelka.

"Návštevníci vyzbrojení vínnym pasom, ochutnávacím pohárikom a ďalším príslušenstvom putujú po regióne za svetlami otvorených pivníc. Nielen za pohárikom dobrého vína či miestnymi kulinárskymi špecialitami, ale aj za originálnou históriou s vinárskymi architektonickými pamiatkami a v neposlednom rade i za oku lahodiacemu jesennému pohľadu na malokarpatské vinice,“ dodal Pavelka.

Vstupenky sa už dajú objednať od 16. septembra na www.mvc.sk, alebo si ich môžete kúpiť osobne v Malokarpatskom osvetovom stredisku v Modre.

„Vstupenky na toto podujatie sú počtom obmedzené z kapacitných dôvodov vzhľadom na možnosti malých miestnych vinárov,“ doplnil Pavelka.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM