Ľubomír Hudačko Rôzne

Malokarpatské vinice budú na dosah: Kedy budú mať návštevníci možnosť ochutnať hrozno, burčiak i víno?

Fajnšmektri dobrého vína, toto je pre vás ako ušité na mieru! Máte šancu navštíviť vinice od Rače až po Suchú nad Parnou, kde bude možnosť ochutnať sekty, vínne mušty či burčiak. Po šiestykrát príde ojedinelá možnosť už onedlho!

Ilustračný obrázok k článku Malokarpatské vinice budú na dosah: Kedy budú mať návštevníci možnosť ochutnať hrozno, burčiak i víno?
Zdroj: TASR

Zavítať do malokarpatských viníc, ochutnať hrozno, ale aj burčiak i víno z neho vyrobené, spoznať vinára, ktorému vinica prirástla k srdcu – to je pozvánka na Deň vo vinohradoch pripravujú vinári a vinohradníci na Malokarpatskej vínnej ceste a to 6. septembra.

Strapce Merlotu, vyhliadky na mestá

Za chuťou hrozna a vína z neho vyrobeného môžu návštevníci vybrať pešo, na bicykloch, autami a to do vinohradov Hoffnare, Fofy, Grefty, Téglik, Škridlák, Huncpalky, Fertále, ako aj do ďalších. A čo na tomto veľkom vinohradníckom a vinárskom putovaní zažijú?

„Navštívia Farské vinice a v nich genofond Frankovky modrej s jej siedmimi klonmi, ocitnú sa v stredomorskej záhrade s vôňou levandule, nazrú do šľachtiteľského vinohradu, kde ochutnajú strapce Merlotu, Dunaja a Devína, prekvapia ich nádherné vyhliadky na mestá Pezinok a Modru, Svätý Jur, pre ktoré sa oplatí šliapať pár metrov do kopca,“ uviedla Jarmila Dudová zo Združenia Malokarpatská vínna cesta. Sobotňajší zážitok bude aj o grilovaní a voňavých špekáčikoch, špecialitách šéfkuchára, či vinohradníckom guláši a oškvarkových pagáčikoch, domácich koláčikoch a slovenských syroch od partnerov MVC.

K dispozícii aj srnčí guľáš

Vajnorskí vinohradníci chcú návštevníkov prekvapiť stretnutím vo vinohradoch a na poľovníckej chate so začiatkom o 13.00 hodiny. S podporou miestneho úradu dali dokopy organizačné sily PD Vajnory, Víno Valenta, Vajnorský vinohradnícky spolok a v neposlednom rade aj Poľovnícke združenie Vajnory, ktoré pre návštevníkov pripraví v originálnom prírodnom prostredí srnčí guláš.

Malokarpatská vínna cesta v sebe spája niekoľko fenoménov v centrách juhozápadného Slovenska. Medzi nimi ležia tri menšie mestá – Pezinok, Modra a Svätý Jur, ktoré sa pýšia starou tradíciou slobodných kráľovských miest.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM