Tlačové správy

Mali by ste vyskúšať: Aplikácia, ktorá vám v Bratislave uľahčí presun po meste

Jazdiť autom po centre Bratislavy a hľadanie voľných parkovacích miest vie byť každodennou nočnou morou. Kto môže, radšej volí MHD, bicykel, prípadne pešiu chôdzu. Obľúbenými sú aj taxíky a práve o nich je nový start-up Liftago.

Ilustračný obrázok k článku Mali by ste vyskúšať: Aplikácia, ktorá vám v Bratislave uľahčí presun po meste
Zdroj: Dnes24.sk

Ponuku služieb v tejto oblasti skvalitňuje od decembra 2015 v slovenskej metropole nová taxiaplikácia Liftago. Česko-slovenský start-up chce postupne vybudovať kvalitnú a dostupnú alternatívu k ostatným formám dopravy v rámci mesta a prispieť k zníženiu dopravnej záťaže v meste.

"Podľa našich údajov, jeden taxikár dokáže počas služby denne vytiahnuť z mesta až osem vozidiel, čím výrazne zlepšuje dopravnú situáciu v centre. Naším cieľom je neustále vytvárať kvalitnejšie organizovaný taxi trh, ktorý pomôže vytiahnuť z mesta čo najviac áut a získať čoraz viac spokojných zákazníkov, ktorí cez Liftago zoženú taxík vždy, keď ho budú potrebovať,“ uviedol Tomáš Sroka, Country manažér Liftaga pre Slovensko.

Za rastom popularity taxi aplikácie Liftago je jeho unikátna služba – trhovisko jázd. Zákazník dostane po zadaní cieľa cesty ponuky od viacerých taxikárov. Sám si môže vybrať svojho vodiča. Napríklad podľa vzdialenosti, typu auta, fotografie, ceny či hodnotenia inými zákazníkmi. "Možnosť vybrať si vodiča oceňujú najmä ženy, ktoré sa tak cítia bezpečnejšie,“ dodal Tomás Sroka.

Podľa spoluzakladateľa spoločnosti Ondřeja Krátkého je pre väčšinu zákazníkov na Slovensku aj v Česku hodnotenie vodiča najdôležitejším parametrom pri výbere ponuky, na druhom mieste si Slováci všímajú typ vozidla a Česi zase výhodnú cenu za jazdu.

Aktuálne má v Česku a na Slovensku aplikáciu Liftago stiahnutú vo svojich smartfónoch vyše 130-tisíc ľudí. Ondřej Krátký pripomína, že aj na Slovensku obľúbenosť aplikácie rastie: „Slováci dokážu oceniť prívetivý, slušný a transparentný prístup v taxi preprave. Svedčí o tom aj dlhodobé priemerné hodnotenie od zákazníkov na úrovni 4,8* z maximálne 5 hviezdičiek. Od chvíle, kedy sme prišli na Slovensko, rastie nielen počet zákazníkov, ktorí využívajú naše služby, ale aj počet taxikárov, ktorí vysoko oceňujú spoluprácu s našou firmou. Sme veľmi radi, že spokojnosť je na oboch stranách – u vodičov, aj u zákazníkov.“

Taxi aplikáciu Liftago si môžu zákazníci zadarmo stiahnuť do smart zariadení s operačným systémom Android alebo iOS. Po zadaní cieľa jazdy si môže zákazník vybrať spomedzi ponúk konkrétnych vodičov na základe vzdialenosti vodiča, jeho hodnotenia, typu auta či ceny za službu. Zákazník vopred vidí na displeji ponuky od viacerých vodičov – odhad ceny, za koľko minút prídu, ich obľúbenosť – a môže si tak vybrať tú najlepšiu ponuku. Platba prebieha v hotovosti alebo bezhotovostne po zadaní platobnej karty do aplikácie.

Spoločnosť vyberá skúsených vodičov so živnosťou, licenciou a kvalitným vozidlom, pričom ako jediná na trhu umožňuje zapojeným taxikárom, aby pracovali aj pre iné taxislužby bez obmedzení. Doteraz je do systému Liftago zapojených vyše 150 taxikárov v hlavnom meste. Cieľom firmy je do konca roka spolupracovť s približe 300 vodičmi.

zdroj foto: Liftago

(PR) – Za obsah a foto zodpovedá objednávateľ tejto tlačovej správy.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM