Rôzne Správy

Malacky chcú vybudovať tréningovú halu i zimný štadión

Nová tréningová hala by mala vzniknúť v areáli Základnej školy na Štúrovej ulici, zimný štadión zas v areáli ZŠ na Záhoráckej ulici.

Ilustračný obrázok k článku Malacky chcú vybudovať tréningovú halu i zimný štadión
Zdroj: mapio.net

Nová športová hala na sídlisku JUH, ale aj pokračovanie idey zimného štadióna. To sú investičné plány v oblasti športovej infraštruktúry pre vedenie mesta Malacky do najbližšieho obdobia. Potvrdil to primátor Juraj Říha (nezávislý).

„Vnímam záujem športových klubov, ktoré by na území mesta privítali novú halu. Po opakovaných rozhovoroch sme sa rozhodli pre realizáciu tréningovej haly v areáli Základnej školy na Štúrovej ulici,“ uviedol. Náklady na výstavbu odhaduje na 800 000 eur. "Prostriedky chceme získať predajom mestských pozemkov, ktoré sú historicky zastavané chatami na Vampíle,“ ozrejmil.

Myšlienka zimného štadióna stále žije

Primátor sa nevzdáva ani myšlienky vybudovať v okresnom meste zimný štadión. V prípade tohto projektu už mesto v minulom roku prostredníctvom súťaže našlo súkromného investora, ktorý mal pre účely výstavby dostať do prenájmu pozemok v areáli ZŠ na Záhoráckej ulici.

Na rokovaní mestského zastupiteľstva v júni 2017, na ktorom chýbala tretina poslancov, však návrh nezískal dostatočný počet hlasov. Hoci sa k návrhu malo zastupiteľstvo vrátiť na jeseň, investor od zámeru ustúpil, vysvetlil to časovým zdržaním a rozpracovanými investíciami v iných lokalitách. „V novej situácii som vymenoval poradnú skupinu k príprave budúcej športovej infraštruktúry. Výsledkom bolo rozhodnutie pripraviť výstavbu zimného štadióna v réžii mesta,“ pripomenul Říha. „Uvedomujem si, že je to odvážny projekt, ale bez takých sa nepohneme ďalej. Zimný štadión má navyše širokú cieľovú skupinu, aktívnych i rekreačných športovcov,“ dodal primátor.

Mesto je podľa jeho slov pripravené zaplatiť prípravu projektovej dokumentácie, podľa odhadov by mala stáť dva milióny eur. „Polovicu by hradilo mesto z príjmu poplatku za rozvoj a druhú prostredníctvom úveru, splatným v štyroch splátkach,“ priblížil.

V oblasti športovej infraštruktúry Říha pripomenul i rekonštrukciu futbalového štadióna v Zámockom parku, prostredníctvom ktorej pribudli v roku 2017 nové striedačky so zastrešením a kompletne sa zrekonštruovali i dve šatne so sprchami a zázemím. V druhej tohtoročnej etape je plánovaná rekonštrukcia strechy tribúny a prístavba k štadiónu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM