Rôzne

Malackí cyklisti sa tešia z užitočnej novinky. Vznikla cyklomapa Malaciek

Jarné počasie láka sadnúť na bicykel, a preto prichádza mesto Malacky s užitočnou pomôckou pre všetkých cyklistov - cyklomapou Malaciek.

Ilustračný obrázok k článku Malackí cyklisti sa tešia z užitočnej novinky. Vznikla cyklomapa Malaciek
Zdroj: malacky.sk

V spolupráci mesta s OZ Malacké pohľady a iniciatívou Malacky na kolo vznikla cyklomapa Malaciek. „Cyklisti na nej nájdu vyznačené trasy (hlavné, vedľajšie i rekreačné), ale aj dôležité inštitúcie či parkoviská,“ informovala Ingrid Sochorová z Mestského úradu Malacky.

Užitočné info

Na mape nájdu cyklisti užitočné informácie, ktoré formou piktogramov označujú miesta ako nebezpečný prejazd križovatkou, poľná cesta, zlý výhľad, hlboký piesok, strmé stúpanie a ďalšie. Cyklomapa mesta Malacky je k dispozícii v Turisticko-informačnej kancelárii (budova Mestského centra kultúry, Záhorácka 1919).

Cyklozásahy

Okrem užitočnej cyklomapy pribudne v meste aj množstvo „cykloprekvapení“. V rámci projektu Cyklozásahy hlasovali obyvatelia Malaciek za niektorý z projektov, ktoré mesto zrealizuje z peňazí na to vyčlenených. Rozhodli tak, ktoré opatrenia by mohli zlepšiť život cyklistov v meste. „Podmienkou bolo neprekročiť náklady 10-tisíc eur, ktoré na cyklozásahy vyhradilo mestské zastupiteľstvo na návrh mesta,“ informovala Sochorová. Víťazné návrhy sa po schválení budú realizovať do konca roka 2017.

Malačania hlasovali za vyznačenie cyklotrasy vo vojenskom výcvikom priestore (750 eur), dopravné značenie v okolí slimáka (750 eur), prepojenie chodníkov na námestí SNP (1 200 eur), dopravné ihrisko pre školy – dovybavenie (5 000 eur), cyklostojany pred MsÚ (1 000 eur) a značenie – cyklisti v jednosmerkách (4 000 eur).

Zdroj: bratislava-hrad.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM