Maros Palesch Kultúra

Malacké kultúrne leto pokračuje

BRATISLAVA - MALACKY, 16.07.2011. Malacké kultúrne leto pokračuje druhým prázdninovým víkendom. V sobotu (16. 7.) o 10.00 h po minulotýždňovom úspechu organizátori očakávajú na lúke pred kaštieľom hojnú účasť cvičencov jogy pod vedením Lucie Oreskej.

Počas minulého otváracieho víkendu Kultúrneho leta v Malackách všetkých prekvapil nezvyčajný záujem o cvičenie jogy v prostredí národnej kultúrnej pamiatky Zámockého parku. Na lúke pred Malackým kaštieľom sa stretlo 40 cvičiacich, ktorí pod odborným dohľadom relaxovali a meditovali doslova v lone prírody. Podobný program ponúkne záujemcom i nasledujúca sobota (16. 7.) od 10.00 h. Popoludní ľudia môžu nazrieť do kaštieľa, ktorý kedysi patril Pálfiovcom a jeho časť je zrekonštruovaná z peňazí Európskej únie. Prehliadky sa konajú od 15.30. do 19.00 h.

Nedeľu od 17.00 h osvieži Divadlo Žihadlo a jeho detská klauniáda plná pesničiek, hier a dobrej nálady, v ktorom budú účinkovať okrem Vlada Zetka a klauna Pepeleho aj deti, gitara Gitka a harmonika Monika. O 18. 00 h na tribúne pred kaštieľom divadlo vystrieda ľudová hudba Ferkovci, v ktorej speváčku sprevádzajú energickí muzikanti na sláčikových nástrojoch (husle, viola, kontrabas).

V nasledujúcom týždni Malačanov čaká príjemné a obľúbené pondelkové čajíčkovanie (18. 7.) – tentokrát v klimatizovaných priestoroch kina. Prečo nie na terase Kultúrního domečka ako inokedy? „Jaskyniari zo Speleografického klubu Plavecké Podhradie premietnu vlastný film o skrytých pokladoch, ktoré sa nachádzajú na Záhorí dokonca aj pod zemou,“ hovorí Denisa Bogdalíková, pracovníčka Mestského centra kultúry, ktoré celý program Kultúrneho leta pripravuje.

Malačania s prirodzenou zvedavosťou očakávaním štvrtkový (21. 7. o 20.00 h na terase) koncert dychovej hudby Malačané, ktorá vznikla na 1. 1. tohto roka. „Obnovená tradícia mestskej dychovky v Malackách nás teší, preto sme jej poskytli záštitu rovnako ako mesto, ktoré hudobníkom poskytlo skúšobnú miestnosť v priestoroch mestského úradu", povedala riaditeľka MCK Jana Zetková.

Zdroj: Mestský úrad Malacky, Mgr. Tatiana Búbelová

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM