Maros Palesch Rôzne

Malačania na veľtrhu cestovného ruchu v Rakúsku

Malacky sa budú prezentovať na najväčšom rakúskom veľtrhu cestovného ruchu Ferien Messe Wien, ktorý sa koná na viedenskom výstavisku od 13. do 16. januára.

Sú totiž jedným z partnerov medzinárodného projektu na podporu pálfiovskej turistiky PALTOUR, zameraného na podporu cestovného ruchu v regiónoch Dolného Záhoria a Dolného Rakúska. „Ide o spoločnú prezentáciu doterajších výsledkov projektu podporeného z európskych peňazí celkovou sumou 859.835 eur. Zároveň je bilanciou a ukážkou dosiahnutých výsledkov všetkých partnerov, ktorými sú okrem Malaciek mesto Marchegg, rakúska spoločnosť spravujúca zámky Schloss Hof a Niederweiden, bratislavská mestská časť Devínska Nová Ves a Bratislavský samosprávny kraj,“ uviedla Tatiana Búbelová z MsÚ v Malackách.

Z projektu sa Malackám ušlo 588.267 eur, za ktoré bola, okrem iného, zrekonštruovaná časť malackého kaštieľa a v ňom dobová Pálfiovská izba a tiež regionálne centrum destinačného manažmentu. V meste bol zriadený turistický chodník po stopách Pálfiovcov s názvom Malacké kamene a vznikol internetový portál s ponukou turistických zaujímavostí.

Stánok projektu PALTOUR s rozlohou 40 m2 sa nachádza v hale A oproti stánku BSK. Záhorie so svojimi lákadlami sa tak núka do pozornosti zahraničných návštevníkov a dopĺňa ponuku asi 800 vystavovateľov zo 70 krajín.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM