Nina Táborská Samospráva

Majitelia prevádzok v historickom centre Bratislavy budú môcť zásobovať ekologickejšie. Staré Mesto prišlo s elektromobilom

Mestská časť Staré Mesto predstavila nový úžitkový elektromobil s nabíjacou stanicou na Medenej ulici. Vyriešiť sa tak má problém so zásobovaním v centre mesta, ktoré je v súčasnosti pre motorové vozidlá vymedzené od šiestej do deviatej hodiny. Využívanie nového elektromobilu je bezplatné.

Ilustračný obrázok k článku Majitelia prevádzok v historickom centre Bratislavy budú môcť zásobovať ekologickejšie. Staré Mesto prišlo s elektromobilom
Zdroj: TASR

Projekt podľa staromestskej hovorkyne Alexandry Obuchovej vznikol na základe žiadostí prevádzkarov, ktorí chceli zásobovať aj po stanovenom čase. Samospráva však nechcela zvýšiť počet vozidiel v pešej zóne a pristúpila preto k ekologickejšiemu a podľa mestskej časti aj lepšie kontrolovateľnému riešeniu problému.

Od desiatej ráno až do piatej podvečer budú môcť podnikatelia prostredníctvom nového elektromobilu prevážať tovar do svojich prevádzok v historickom centre. V piatky tak budú môcť urobiť do tretej poobede.

Kto chce takúto možnosť využiť, musí sa ale najprv prihlásiť na pracovisku Centra služieb občanom na Miestnom úrade Bratislava-Staré Mesto. Treba podpísať zmluvu a následne mu bude vystavená kartička s prihlasovacími údajmi. Cez internet si elektromobil zarezervuje na konkrétny deň a hodinu, pričom jeho využívanie je bezplatné.

„Vozidlo je možné zapožičať si maximálne na jednu hodinu. V súčasnosti sa vykonáva pilotná prevádzka s niekoľkými záujemcami,“ vysvetlila Obuchová a dodala, že do budúcnosti mesto ráta s poskytnutím elektromobilu aj obyvateľom, napríklad pri preprave veľkorozmerného nákladu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM