Nina Táborská Rôzne

Magistrát si to rozmyslel: Zmena v cestovaní zadarmo počas Európskeho týždňa mobility. Techničák vám už netreba!

Na základe rozhodnutia Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy o bezplatnom cestovaní počas Európskeho týždňa mobility od 16. do 22. septembra 2015 do odchodu posledného denného spoja, sa budú cestujúci preukazovať len platným vodičským preukazom vydaným v členských štátoch EÚ.

Ilustračný obrázok k článku Magistrát si to rozmyslel: Zmena v cestovaní zadarmo počas Európskeho týždňa mobility. Techničák vám už netreba!
Zdroj: TASR

Prvé správy o tom, že počas Európskeho týždňa mobility nebude cestujúcim stačiť preukázať sa len vodičským preukazom, ako po minulé roky, aby mohli cestovať zadarmo, spôsobili u Bratislavčanov negatívne odozvy.

„Na základe porady na Magistráte hlavného mesta SR Bratislavy bol Dopravný podnik Bratislava informovaný, že tohto roku nebudú stačiť na bezplatné cestovanie počas ETM len vodičské preukazy, ale aj úplné osvedčenia o evidencii vozidiel – platné technické preukazy. Nakoľko sa cestujúca verejnosť dožadovala informácií o bezplatnom cestovaní už začiatkom septembra, DPB publikoval na svojom webe správu, v ktorej informoval na základe spomínaného rozhodnutia Magistrátu, cestujúcich o pravidlách cestovania počas Európskeho týždňa mobility,“ povedala pre Bratislava24.sk hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

Dnes je však všetko opäť po starom. „Len dnes prišlo zmenené rozhodnutie z Magistrátu hlavného mesta SR Bratislavy, ktorý rozhodol o tom, že podmienky cestovania počas ETM sa upravujú,“ dodala hovorkyňa.

A to nasledovne:

Počas týždňa od 16. do 22. septembra 2015 do odchodu posledného denného spoja budú mať možnosť cestujúci jazdiť MHD bezplatne, pričom sa počas výkonu kontroly v denných spojoch preukážu namiesto platného cestovného lístka vodičskými preukazmi vydanými v členských štátoch EÚ.

„Upozorňujeme však cestujúcu verejnosť, že táto výnimka nebude platiť na nočné spoje, na ktoré sa vzťahuje platná Tarifa MHD v Bratislave. Zároveň sa cestovanie na vodičské preukazy nebude vzťahovať ani na prihraničnú dopravu, čiže na. linky č. 801, 37 a 525,“ vysvetlila Volfová.

Dopravný podnik Bratislava ďalej upozorňuje všetkých cestujúcich, ktorí v čase ETM plánujú túto akciu využiť, že dodatočné preukázanie sa vodičským a technickým preukazom nie je možné.

Akcia cestovania na vodičské a technické preukazy v uvedenom týždni do odchodu posledného denného spoja je zameraná práve na vodičov individuálnej dopravy s cieľom motivovať ich, aby využili verejnú dopravu, ktorá je priateľskejšia k životnému prostrediu a zároveň lacnejšia.

Tu sme informovali o predchádzajúcich podmienkach: Nepríjemná novinka počas Európskeho týždňa mobility: Na cestovanie zadarmo vám vodičský preukaz stačiť nebude

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM