Samospráva

Magistrát plánuje do konca roka opraviť ešte 13 kilometrov bratislavských komunikácií

V prvom polroku roku 2016 opravil Megistrát hlavného mesta Bratislava 30 kilometrov bratislavských komunikácií a s opravami sa pokračuje.

Ilustračný obrázok k článku Magistrát plánuje do konca roka opraviť ešte 13 kilometrov bratislavských komunikácií
12
Galéria

V druhom polroku opraví mesto ďalších 13 kilometrov, v roku 2016 sa Bratislavčania dočkajú 50 kilometrov nových povrchov.

Nové chodníky aj povrchy ciest

„Budeme opravovať aj cesty, ktoré nie sú prejazdné radiály Bratislavy, tak ako sme opravovali v prvom polroku. Sú to však cesty veľmi dôležité, po ktorých denne ľudia jazdia a sú rovnomerne rozložené po celej Bratislave. Vyberali sme ich spoločne s poslancami, so starostami, s odbornou verejnosťou ale aj so správcami komunikácií a s obyvateľmi Bratislavy,“ informoval primátor hlavného mesta Ivo Nesrovnal.

Do konca tohto roka by sa mali opraviť úseky ciest na Americkom námestí, Brnianskej, Kollárovom námestí, Podunajskej, Rádiovej, Kazanskej, Dvojkrížnej, Hradskej, Tomášikovej, Jeséniovej, Vajnorskej, Karloveskej, Saratovskej či Pajštúnskej.

„Pri oprave týchto ciest sme zmenili prístup mesta, už nelátame iba diery alebo malé úseky, ale snažíme sa opravovať kompaktné ucelené úseky.“

V rámci podpory nemotorovej dopravy a peších pristúpilo mesto aj k opravám chodníkov. Tento rok opraví päť kilometrov bratislavských chodníkov na na Matúšovej, Dopravnej, Vlárskej, Kukučínovej, Tomášikovej, Vajnorskej, Kuklovskej, Jiráskovej, Šintavskej, Lietavskej či Kutlíkovej. Pôjde nielen o nové povrchy, ale súčasťou opráv bude aj bezbariérovosť. Mesto zrealizuje celkovo 70 bezbariérových prechodov na dotyku chodníkov a križovatiek, čo poteší najmä matky s kočíkmi a vozičkárov.

Opravy zastávok

„Na mnohých zastávkach sú vyjazdené koľaje, čo je veľmi nebezpečná situácia pre peších aj pre šoférov. Mesto tak zainvestuje aj do opráv 10 zastávok tak, aby dostali nové povrchy,“ doplnil primátor. Opravy sa budú realizovať na uliciach Brnianska, Landererova, Trnavská, Stromová, Rybničná, Jantárova cesta či na Nábreží armádneho generála Ludvíka Svobodu.Zároveň prisľúbil, že rozvoj bratislavských komunikácií bude pokračovať.

Celkové náklady na opravy ciest a chodníkov predstavujú 11,5 milióna eur. Osem miliónov eur je z Dotácie rady pre SK PRESS, použité boli v prvom polroku. „Dobrým hospodárením a managementom sa nám podarilo alokovať aj rekordne vysoké vlastné zdroje, 3,5 mil. eur pôjde z rozpočtu Bratislavy," uzavrel primátor.

Čítajte aj: Pracovníci magistrátu sa tento rok zapojili do akcie Bratislavský týždeň dobrovoľníctva

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM