Maros Palesch Rôzne

Magistrát dosiaľ odstránil 613 výtlkov

Bratislavský magistrát počas týždňa odstraňoval nebezpečné výtlky, ktoré boli na hlavných mestských cestných ťahoch.

Od začiatku marca bolo s využitím netechnologického postupu opravených 341 výtlkov, pričom na ich vyplnenie bolo použitých takmer 41 ton živicovej hmoty. Samospráva v spolupráci musela doposiaľ riešiť najviac výtlkov na Bajkalskej, Staromestskej, Račianskej, Trnavskej a Rožňavskej ulici či na Námestí arm. gen. L. Svobodu. V nadchádzajúcich dňoch budú cestárske práce pokračovať na Dolnozemskej, Pajštúnskej, Jiráskovej či Budatínskej ulici.

Od začiatku zimy zaznamenala slovenská metropola viac ako sto podnetov na bratislavskom Call Centre (02/17 100), ktoré sa priamo týkali poškodených ciest, výtlkov. Od januára magistrát odstránil celkom 613 nebezpečných dier na cestách I. a II. triedy, komunikáciách, ktoré využívajú okrem osobných áut aj vozidlá verejnej hromadnej dopravy. Z mestských financií bolo zatiaľ na odstraňovanie výtlkov použitých viac ako 65-tisíc eur z tohtoročných rozpočtovaných 330-tisíc.

**V prípade, že sa stane na poškodenej komunikácii poistná udalosť, vodič by si ju mal vo vlastnom záujme zdokumentovať, napríklad mobilným telefónom s fotoaparátom, odfotiť miesto i poškodenú časť vozidla. Zdokumentovanie je dôležité preto, aby pri možnej súdnej dohre prípadu boli nespochybniteľné argumenty na strane poškodeného, vodiča. Bratislavský magistrát v tomto roku zaznamenal sedem podaní od vodičov, ktorí si chcú uplatniť škodu na vozidle vzniknutej z dôvodu vbehnutia do výtlku. Všetky prípady sú v štádiu šetrenia. **

Zdroj: Magistrát Bratislavy, Ľubomír Andrassy

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM