Aktualizované Rôzne

Ľudia sa dnes fotia v motýlikoch: Čo znamenajú fotky, ktoré zaplavujú internet?

Desiatky osobností dnes uverejnili na sociálnych sieťach fotografie, na ktorých pózujú s belasým motýlikom na krku. Pýtate sa, čo je to za novú módu? Zistili sme, že nejde ide o nejaký “fešn” výstrelok, ale o dôležitú kampaň.

Ilustračný obrázok k článku Ľudia sa dnes fotia v motýlikoch: Čo znamenajú fotky, ktoré zaplavujú internet?
Zdroj: Dnes24.sk

Dnešný deň ľudí so svalovou dystrofiou má upozorniť na ľudí s týmto vážnym nervovosvalovým ochorením. Možno si spomínate na vlaňajšiu celosvetovú kampaň Ice Bucket Challenge, ktorá celosvetovo zviditeľnila jedno z týchto ochorení. Muskulárni dystrofici na Slovensku sa boria s množstvom problémov, nielen zdravotných. Aj zbierka, ktorú vyhlásila Organizácia muskulárnych dystrofikov na Slovensku slúži na nákup kompenzačných pomôcok, ktoré pacientom štát neprepláca.

Motýlik ako symbol

Ku kampani sa pridala aj návrhárka Katka Švecová Blašková, ktorá navrhla sériu belasých motýlikov, s ktorými sa odfotili tri desiatky známych osobností na Slovensku. Svoje snímky budú dnes priebežne počas celého dňa uverejňovať na internete a pokúsia sa tak upozorniť na vážne problémy svalových dystrofikov.

„Do kampane som sa zapojila preto, lebo verím, že možno malé motýliky, pomôžu aspoň trošku rozhýbať práve krídla tých statočných belasých motýľov. Držím im veľmi palce a verím, že kampaň bude úspešná,“ povedala návrhárka.

Ako podporiť dystrofikov

Pomôcť môžete aj vy. Dnes po celom Slovensku môžete stretnúť dobrovoľníkov s kasičkami. Prispieť môžete aj online cez darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk ľubovoľnou sumou alebo darcovskou správou s textom dms motyl na číslo 877. Cena takejto sms je 2 euro.

Na ĽudiaĽuďom.sk si môžete podobného motýlika, ako majú ambasádori kampane vydraži aj vy. Aukcia prebieha tu.

Belasý motýľ: Prečo ľudia dnes nosia motýliky
3
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM