Tlačové správy

Lucron Development predstavil susedom projekt Urban Residence

Na susedskom pikniku na Račianskom mýte sa stretli ľudia, ktorých zaujal nový multifunkčný komplex s kultivovaným prostredím a službami pre všetkých obyvateľov štvrte.

Ilustračný obrázok k článku Lucron Development predstavil susedom projekt Urban Residence
22
Galéria
Zdroj: PR

Susedský piknik pre obyvateľov bratislavského Nového Mesta usporiadala v sobotu 17. júna 2017 developerská spoločnosť Lucron Group, stojaca za projektom Urban Residence. V príjemnom prostredí parku na Račianskom mýte sa desiatky záujemcov oboznámili s detailami nového multifunkčného komplexu, ktorý prinesie veľkorysý verejný priestor, kultivované prostredie a služby pre všetkých obyvateľov štvrte. So susedmi z okolia Račianskej ulice sa prišli zoznámiť nielen zástupcovia developera, ale aj starosta mestskej časti Rudolf Kusý.

Spustnutý areál bývalej železničnej stanice Filiálka po dlhých rokoch ožíva. Na Račianskej ulici vznikne široká mestská trieda so službami, obchodmi a cyklotrasou. Za bytovým domom bude oddychová zelená zóna s rozlohou 6500 štvorcových metrov, do ktorej sa bude dať prejsť cez pasáže. Pre chodcov a cyklistov sa takto prepojí Račianska a Kukučínova ulica.

Oproti pôvodnému návrhu prešiel projekt zásadnými zmenami, ktoré developer zapracoval po zohľadnení pripomienok občanov. „Dialóg, ktorý sme vyše roka viedli s mestskou časťou Bratislava Nové Mesto a jej obyvateľmi, priniesol taký výsledok, s ktorým môžeme byť všetci spokojní,“ povedal zástupca investora Lucron Development Peter Kavecký a dodal: „Záleží nám na dobrých vzťahoch a na tento malý piknik sme dnes susedov pozvali práve preto, aby sme k nim mali bližšie. Vítaní u nás budú aj všetci tí, ktorí si po dokončení projektu prídu užiť verejný park s detským ihriskom alebo využiť služby nových kaviarní a obchodov.“

Starosta Rudolf Kusý je spokojný s tým, že sa mestskej časti podarilo presadiť pripomienky miestnych obyvateľov k pôvodnému projektu. „Žiadnych 29 podlaží, maximálne 11. Výstavba ustúpi od ulice, aby tým vznikol priestor na cyklotrasu, chodník a zeleň. Presadili sme zrejme najväčší verejný park na súkromnom pozemku v Bratislave, ktorý postaví a zaplatí developer na svoje náklady pre miestnych obyvateľov.“

Miesto, ktoré bolo dlhé roky priemyselne zastavané a neskôr chátralo, sa premení na novú štvrť v širšom centre hlavného mesta. „Teraz už len dúfať, že projekt čo najrýchlejšie dostavajú,“ dodáva starosta Kusý. V súčasnosti sa stavia prvá etapa, ktorá má byť skolaudovaná začiatkom budúceho roka. Následne sa začnú stavať aj ďalšie dve etapy.

Na Susedský piknik na Račianskom mýte prišli hlavne mladé rodiny s deťmi a seniori. Najväčší záujem pútal 3D model projektu, pri ktorom zástupcovia Lucron Development vysvetľovali detaily vznikajúcej štvrte. Deti sa mohli vyblázniť v skákacom hrade, zobrať si balóny, frisbee alebo ďalšie drobné darčeky. Pre všetkých bolo pripravené vynikajúce občerstvenie od spoločnosti Jem iné, zástupcov Jamie Oliver Food foundation na Slovensku.

Urban Residence
22
Galéria
Zdroj: PR
Zdroj: PR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM