Rôzne

Lov na mince je minulosťou! Za lístky na MHD môžete zaplatiť už aj bezkontaktne

Dopravný podnik spustil na najfrekventova­nejších miestach na 15 vybraných automatoch na cestovné lístky platbu bezkontaktnou platobnou kartou.

Ilustračný obrázok k článku Lov na mince je minulosťou! Za lístky na MHD môžete zaplatiť už aj bezkontaktne
5
Galéria

Lov na mince a zbytočné zdržiavanie je minulosťou! Za lístky na MHD môžete zaplatiť už aj bezkontaktnou platobnou kartou.

Platba kartou

Na najfrekventova­nejších miestach v Bratislave nájdete 15 vybraných žltých automatov označených obrázkom bezkontaktnej technológie. Za lístky na MHD tak nemusíte platiť len hotovosťou, ale aj bezkontaktnou platobnou kartou.

„Máme záujem na tom, aby mali cestujúci čo najvyšší komfort a veríme, že k tomu prispeje aj táto služba nákupu jednorazových cestovných lístkov prostredníctvom bezkontaktnej platobnej karty. Zároveň chceme cestujúcim ponúknuť čo najširšiu paletu možností kúpy jednorazových cestovných lístkov,“ povedal predseda predstavenstva a generálny riaditeľ DPB, a. s. Milan Urban.

Ako na to?

Voľba cestovného lístka zostáva rovnaká – každým stlačením zvolíte jeden cestovný lístok. Potom si zvolíte spôsob platby: vhodíte mince alebo stlačíte tlačidlo PLATBA KARTOU. Ak zvolíte možnosť platby kartou, priložte kartu k symbolu bezkontaktnej platby. Ak nemáte dostatok drobných, platbu môžete aj kombinovať. Po zaplatení zoberiete lístok a môžete využívať služby mestskej hromadnej dopravy.

Vo vybraných žltých automatoch osadených priamo na zastávkach MHD je zabudovaný terminál na platbu bezkontaktnou platobnou kartou. Dopravný podnik má v pláne v tomto roku spustenie ďalších 35 automatov. Zároveň plánuje generálnu opravu a modernizáciu aj ďalších automatov na predaj jednorazových cestovných lístkov, ich počet bude závisieť od finančných prostriedkov.

Zaplatiť za lístky bezkontaktnou platobnou kartou môžete v žltých automatoch na zastávkach MHD:

Hlavná stanica – 4 ks

Slávičie údolie

Patrónka – smer mesto

Panónska – Žel. stanica Petržalka

Cintorínska

Betliarska – Ľubovnianska

Pekná cesta

Vajnorská – Česká

Danube, Nový most

Predstaničné nám.

Botanická záhrada

Aupark – smer mesto

Platba kartou v žltých automatoch
5
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM