Kultúra Samospráva

Leto v Karlovke prinesie folkové večery, letné kino aj komorné koncerty

Novinkou tohtoročného kultúrneho a športového leta v Karlovej Vsi budú Folkové večery u Marka Twaina. Odohrajú sa v prírodnom prostredí karloveskej zátoky.

Ilustračný obrázok k článku Leto v Karlovke prinesie folkové večery, letné kino aj komorné koncerty
37
Galéria
Zdroj: Bratislava - Karlova Ves

Leto v bratislavskej mestskej časti Karlova Ves bude naozaj pestré. Mestská časť si pripravila folkové večery, čítanie pred knižnicou, letné kino v Líščom údolí či komorné koncerty v Botanickej záhrade. Bratislava24.sk informoval Branislav Heldes z miestneho úradu.

„Tretí ročník kultúrneho a športového leta sa ponesie nielen v rozmanitej dramaturgii, ale je to zároveň aj prehliadka pekných karloveských reálií. Všetky podujatia sú bezplatné,“ informovala vedúca oddelenia kultúry Adriána Majka. Za najväčšiu lahôdku považuje práve tohtoročnú novinku v podobe folkových koncertov Nanyho Hudáka, Petra Janků či Ada Juráčka.

Kniha alebo film

Miestna knižnica po prvý krát pozýva na letné čítanie v komunitnej záhrade pred knižnicou. Uskutoční sa 13. júla a 3. augusta o 10:00 hod. Čítať budú nielen osobnosti, ale aj deti a rodičia. V prípade nepriaznivého počasia sa bude čítať vo vnútri knižnice.

Sklamaní nebudú ani filmoví nadšenci. Filmové leto v Líščom údolí prinesie letné komédie aj filmy vybraté v spolupráci z Asociáciou slovenských filmových klubov na Slovensku. Keďže pôjde o prírodné kino, divákom budú ponúknuté repelenty, deky a občerstvenie. V júli sa začne premietať o 21:00 hod. a v auguste o 20:30 hod.

Komorné koncerty

Séria komorných koncertov v spolupráci s Bratislavským kultúrnym a informačným strediskom ponúkne v Botanickej záhrade takých interpretov ako Spektrum Quartett, SwinGang a príde aj Andra Bučko s hosťami. Pre rodiny s deťmi sú pripravené Rozprávkové pondelky a kreatívne dielne, ktoré sa budú striedať na Nám sv. Františka a na Pribišovej ulici.

Športoví nadšenci si budú môcť bezplatne zacvičiť vo Vodárenskej záhrade na Devínskej ceste. Cvičiť sa bude od pondelka do štvrtka vždy o 18:00 hod. Stačí si priniesť karimatku. Podujatia sú organizované v spolupráci s Karloveským športovým klubom a Vodárenským múzeom.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM