Kultúra

LETNÉ KINO: Vybehnite s priateľmi do kín pod holým nebom

Zabudnite na multiplexy. Je leto! Filmy sa pozerajú pod hviezdami v pohodlí na zelenej tráve.

Ilustračný obrázok k článku LETNÉ KINO: Vybehnite s priateľmi do kín pod holým nebom
Zdroj: internet

Letné kiná už otvorili svoje brány! Zoberte priateľov a pozriete si filmy netradične – pod nočnou oblohou plnou hviezd.

Hneď na úvod si dovolíme niekoľko dôležitých rád. Ak sa chystáte na premietanie do amfiteátra, myslite na to, že lavičky sú tvrdé. Deka spraví sedenie pohodlnejším. Aj v lete bývajú noci chladné, takže si nezabudnite zobrať teplejší svetrík. Myslite tiež na komáre a majte vždy po ruke kvalitný repelent. Príjemnú zábavu.

Letné kino v Ružinove

Tohtoročné Kultúrne leto v Ružinove so sebou prinieslo okrem bohatého hudobného programu v Parku Andreja Hlinku aj bezplatné premietanie filmov pod holým nebom.

Vždy v utorok sa môžete tešiť na niektorý z najobľúbenejších filmov v Areáli hier Radosť pri Štrkoveckom jazere. Už 11. júla vás zabaví Big Lebowski. Život mu plynie pohodovým tempom a hlavnú úlohu v ňom zohrávajú jeho verní kamaráti Walter a Donny. Všetci traja zdieľajú intenzívnu vášeň pre bowling a pre popíjanie kokteilu White Russian. Práca, či akékoľvek povinnosti v ich živote, naopak, nezohrávajú žiadnu úlohu. Županový status quo sa však jedného dňa predsalen radikálne zmení. Do bytu Lebowskeho sa vlámu dvaja mafiáni, namočia mu hlavu do záchodu a ešte mu aj pomočia jeho obľúbený koberček. Tento zážitok v Lebowskom prebudí dovtedy nepoznanú aktivitu a náš hrdina sa dostáva do víru udalostí. Už nič nebude ako predtým…

každý utorok / 21.00 hod. / amfiteáter v Areáli hier Radosť pri Štrkoveckom jazere / vstup voľný

Letné kino na Kuchajde

V rámci Kultúrneho leta pripravila mestská časť Nové Mesto 7. ročník projektu Letného kina v areáli prírodného kúpaliska Kuchajda, ktoré bude aj tento rok fungovať formou hlasovania. Na stránke Kino na Kuchajde môžete hlasovať za jeden z troch ponúkaných filmov. Stránku treba sledovať, aby ste mohli zahlasovať za váš obľúbený film. Aktuálne si môžete vybrať z trojice filmov Božská Florence, Egon Schiele a Ray. Víťazný film si pozrieme v stredu 12. júla.

Túto sobotu je pre vás pripravená romantická komédia Dieťa Bridget Jonesovej. Utrpenie najväčšej smoliarky v dejinách neskončilo. Bridget Jonesová je stále bez chlapa. A ako názov tretieho diela slávnej série napovedá, tým hlavným problémom bude tentokrát neplánované tehotenstvo.

vždy v stredu a v sobotu / júl 21.30 hod., august 21.00 hod. / Kuchajda / vstup voľný

Letné kino Rača

Letné kino privíta opäť vynovený amfiteáter v Rači. Dnes večer si pozrieme romantický film podľa bestselleru Evity Urbaníkovej Všetko alebo nič. Film je príbehom o vzťahoch, ktoré nás valcujú, o ženskom priateľstve, ktoré nás chráni, o mužoch, na ktorých sa nezabúda… aj keď vlastne toho nie sú hodní. Príbeh popretkávaný sarkazmom, humorom, hnevom, beznádejou, vášňou, smiechom, slzami, mužským egom a ženským sebavedomím. Príbeh tak skutočný, že v ňom objavíte samých seba…

každý piatok / 21.15 hod. / Amfiteáter v Rači, Knižkova dolina / vstup voľný

Letné kino v Líščom údolí

Aj tento rok si pre vás Mestská časť Bratislava-Karlova Ves pripravila Filmové leto v Líščom údolí. Dnes je na programe Trabantom do posledného dychu – dokument cestovateľa Dana Přibána, ktorý opäť ukazuje, že svet sa dá precestovať naozaj netradične. Vlani podnikol svoju dosiaľ najnáročnejšiu expedíciu – polročnú dobrodružnú výpravu po Tichomorí.

každý piatok / júl 21.00, august 20.30 hod. / Park SNP Líščie údolie / vstup voľný

Autokino Shopping Palace

Ak sa obávate hmyzu v tráve, film si môžete pozrieť aj z pohodlia vášho auta v Autokine na Zlatých pieskoch. Ako jediné premieta až trikrát týždenne – každý štvrtok, piatok a v sobotu, vždy o 21:30 hod. na parkovisku Shopping Palace Zlaté piesky. Zaparkujte, nalaďte rádio na frekvenciu 91 FM a vychutnávajte film.

V tomto týždni sú pre vás pripravené Láska na karí (piatok), Sully (sobota) a Gympl (štvrtok, 13. júl).

vo štvrtok, v piatok a v sobotu / 21.30 hod. / Shopping Palace Zlaté piesky / vstup voľný

Letné kino Istracentrum

Večerné premietanie filmov pod holým nebom, s občerstvením na nádvorí Miestnej knižnice v Devínskej Novej Vsi ožije v piatok 14. júla animovaným filmom Až na severný pól. Pätnásťročná Saša je dcéra bohatých aristokratických rodičov v Rusku koncom 19. storočia. Sníva o ďalekom severe a smúti nad osudom svojho dedka Oloukina, významného vedca a polárnika, ktorý sa doteraz nevrátil zo svojej poslednej expedície, na ktoré sa pokúsil dobyť Severný pól.

každý piatok / 21.15 hod. / Istrijská 6 (Istracentrum) / vstup voľný

Vajnorské open-air letné kino

V rámci Kultúrneho leta 2017 pripravila mestská časť Bratislava-Vajnory filmové predstavenia Open Air Kina. O týždeň v piatok (14. júl) si v Parku pod lipami pozrieme romantický film podľa bestselleru Evity Urbaníkovej Všetko alebo nič. Film je príbehom o vzťahoch, ktoré nás valcujú, o ženskom priateľstve, ktoré nás chráni, o mužoch, na ktorých sa nezabúda… aj keď vlastne toho nie sú hodní. Príbeh popretkávaný sarkazmom, humorom, hnevom, beznádejou, vášňou, smiechom, slzami, mužským egom a ženským sebavedomím. Príbeh tak skutočný, že v ňom objavíte samých seba…

každý druhý piatok / 21.00 hod. / Park pod lipami / vstup voľný

Amfiteáter Senec

V zrekonštruovanom amfiteátri v blízkosti Slnečných jazier môžete denne počas celého leta pozerať filmy, divadlá či predstavenia, ktoré pre vás mesto pripravilo. V nedeľu 9. júla si nenechajte ujsť Bábkové predstavenie Pinocchio o 17:00 hod. v podaní divadla ZkuFraVon pre deti od 3 do 10 rokov.

denne / Amfiteáter Senec / čas a vstupné podľa programu

Letné kino SNG – Berlinka

V priestore Berlinka v Esterházyho paláci sú pre vás pripravené žánrovo rôznorodé filmy od špičkových európskych režisérov. Najbližšiu stredu si pozrieme drámu Taxi Teherán. Renomovaný iránsky tvorca sa vo svojom druhom filme nakrútenom v rámci núteného domáceho väzenia premenil na taxikára, ktorý prostredníctvom rozhovorov s rôznymi klientami ponúka kritický pohľad na iránsku spoločnosť. Panahí tu bez akejkoľvek sebaľútosti a s odzbrojujúcim humorom nastoľuje otázku, ako sa má chovať umelec v zemi, ktorá mu neumožňuje slobodu prejavu.

Víťazný film Berlinale 2015 z ilegálnej dielne Džafara Panahího triumfuje nad politickou represiou.

každú stredu / od 21.00 hod. / Berlinka v Esterházyho paláci / vstupné 3 eurá

Amfiteáter Pezinok

Pezinský amfiteáter bol prvý na Slovensku, ktorý mal možnosť premietať digitálne nosiče a je v nepretržitej letnej činnosti od začiatku 60. rokov. Tento piatok je na programe V utajení, 8. – 9. júl Spider-man: Návrat domov, 10. júl Wonder Woman, 11. – 12. júl Na plný plyn a 13. júl Autá 3.

denne / 21:15 hod., august 21:00 hod. / Amfiteáter Pezinok / vstup voľný

Už čoskoro k letným kinám pribudne jedno úplne nové. Sledujte Facebook Bratislava24.sk a čoskoro sa dozviete viac.

NEZABUDNITE! O programe letných kín vás informujeme vždy v piatok ráno.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM