Kultúra

LETNÉ KINO: Premietanie pod hviezdami je v plnom prúde

Zabaľte si deky a vytiahnite priateľov pod nočnú oblohu. Z programu letného open-air si vyberie každý.

Ilustračný obrázok k článku LETNÉ KINO: Premietanie pod hviezdami je v plnom prúde
Zdroj: Facebook

Letné kiná už otvorili svoje brány! Zoberte priateľov a pozrite si filmy netradične – pod nočnou oblohou plnou hviezd.

Hneď na úvod si dovolíme niekoľko dôležitých rád. Ak sa chystáte na premietanie do amfiteátra, myslite na to, že lavičky sú tvrdé. Deka spraví sedenie pohodlnejším. Aj v lete bývajú noci chladné, takže si nezabudnite zobrať teplejší svetrík. Myslite tiež na komáre a majte vždy po ruke kvalitný repelent. Príjemnú zábavu.

Letné kino v Ružinove

Tohtoročné Kultúrne leto v Ružinove so sebou prinieslo okrem bohatého hudobného programu v Parku Andreja Hlinku aj bezplatné premietanie filmov pod holým nebom.

Vždy v utorok sa môžete tešiť na niektorý z najobľúbenejších filmov v Areáli hier Radosť pri Štrkoveckom jazere. Najbližšie si pozrieme komédiu Orol Eddie. Film o najslávnejšom skokanovi na lyžiach v histórii Veľkej Británie – Michaelovi Edwardsovi, známom ako „Orol Eddie“. Film vyzdvihuje Michaelov prístup k športu a jeho odhodlanie „nikdy to nevzdať”.

každý utorok / 21.00 hod. / amfiteáter v Areáli hier Radosť pri Štrkoveckom jazere / vstup voľný

Letné kino na Kuchajde

V rámci Kultúrneho leta pripravila mestská časť Nové Mesto 7. ročník projektu Letného kina v areáli prírodného kúpaliska Kuchajda, ktoré bude aj tento rok fungovať formou hlasovania. Na stránke Kino na Kuchajde môžete hlasovať za jeden z troch ponúkaných filmov. Stránku treba sledovať, aby ste mohli zahlasovať za váš obľúbený film. Aktuálne si môžete vybrať z trojice filmov Účtovník, V mene krvi a Skryté čísla. Víťazný film si pozrieme v stredu 26. júla.

Túto sobotu je pre vás pripravená životopisná dráma Sully. Clint Eastwood prichádza s príbehom kapitána „Sully“ Sullenbergera, ktorý zázračne dosadol počas letu US Airways 1549 na rieku Hudson a zachránil tak život všetkým 155 cestujúcim a členom posádky. Hlavnú postavu hrá Tom Hanks.

vždy v stredu a v sobotu / júl 21.30 hod., august 21.00 hod. / Kuchajda / vstup voľný

Letné kino Rača

Letné kino privíta opäť vynovený amfiteáter v Rači. Dnes večer si pozrieme Dieťa Bridget Jonesovej. Utrpenie najväčšej smoliarky v dejinách neskončilo. Bridget Jonesová je stále bez chlapa. A ako názov tretieho diela slávnej série napovedá, tým hlavným problémom bude tentokrát neplánované tehotenstvo.

každý piatok / 21.15 hod. / Amfiteáter v Rači, Knižkova dolina / vstup voľný

Letné kino v Líščom údolí

Aj tento rok si pre vás mestská časť Bratislava-Karlova Ves pripravila Filmové leto v Líščom údolí. Dnes je na programe komédia Paradise trips. Cesta do raja je niekedy poriadne kľukatá. Hlavným hrdinom príbehu je Mário, neustále zachmúrený a nevrlý vodič diaľkového autobusu. Svojím autobusom vozil celý život dôchodcov k moru a teraz sa sám chystá na trochu odpočinku. Ako poslednú vezme jednu špeciálnu zákazku.

každý piatok / júl 21.00 hod., august 20.30 hod. / Park SNP Líščie údolie / vstup voľný

Autokino Shopping Palace

Ak sa obávate hmyzu v tráve, film si môžete pozrieť aj z pohodlia vášho auta v Autokine na Zlatých pieskoch. Ako jediné premieta až trikrát týždenne – každý štvrtok, piatok a v sobotu, vždy o 21:30 hod. na parkovisku Shopping Palace Zlaté piesky. Zaparkujte, nalaďte rádio na frekvenciu 91 FM a vychutnávajte film.

V tomto týždni sú pre vás pripravené Avengers 2: Vek Ultrona (piatok), Mad Max: Zbesilá cesta (sobota) a Kúzlo mesačného svitu (štvrtok, 27. júl).

vo štvrtok, v piatok a v sobotu / 21.30 hod. / Shopping Palace Zlaté piesky / vstup voľný

Letné kino Istracentrum

Večerné premietanie filmov pod holým nebom, s občerstvením na nádvorí Miestnej knižnice v Devínskej Novej Vsi dnes ožije romantickou komédiou Baba z ľadu. Po stretnutí s otužilcom Broňom začína ovdovená Hana pozvoľna meniť svoj stereotypný život, ktorý sa dosiaľ točil výhradne okolo jej dospelých synov, neviest a vnúčat.

každý piatok / 21.15 hod. / Istrijská 6 (Istracentrum) / vstup voľný

Vajnorské open-air letné kino

V rámci Kultúrneho leta 2017 pripravila mestská časť Bratislava-Vajnory filmové predstavenia Open Air Kina. V piatok (28. júl) si v Parku pod lipami pozrieme drámu Učiteľka. Film Jana Hřebejka a Petra Jarchovského o sile ľudského charakteru, inšpirovaný skutočnou udalosťou. Zuzana Mauréry získala na Festivale Karlove Vary cenu za hlavnú úlohu.

každý druhý piatok / 21.00 hod. / Park pod lipami / vstup voľný

Amfiteáter Senec

V zrekonštruovanom amfiteátri v blízkosti Slnečných jazier môžete denne počas celého leta pozerať filmy, divadlá či predstavenia, ktoré pre vás mesto pripravilo. V nedeľu 23. júla si nenechajte ujsť bábkové predstavenie O lúke, motýľovi a kvetinovej víle o 17:00 hod. v podaní Teátra Neline o krásnom ale namyslenom motýľovi Eumedonovi a dobrej víle Papavere, ktorá deťom odhalí tajomstvá obyčajnej lúky.

denne / Amfiteáter Senec / čas a vstupné podľa programu

Letné kino SNG – Berlinka

V priestore Berlinka v Esterházyho paláci sú pre vás pripravené žánrovo rôznorodé filmy od špičkových európskych režisérov. Najbližšiu stredu si pozrieme komédiu Úplní cudzinci. Každý z nás má tri životy: verejný, súkromný a tajný. Voľakedy boli naše tajné životy ukryté v archívoch našej mysle, dnes v našich SIM kartách. Čo by sa stalo, ak by tieto malé sim karty začali rozprávať?

každú stredu / od 21.00 hod. / Berlinka v Esterházyho paláci / vstupné 3 eurá

Amfiteáter Pezinok

Pezinský amfiteáter bol prvý na Slovensku, ktorý mal možnosť premietať digitálne nosiče a je v nepretržitej letnej činnosti od začiatku 60. rokov. Tento piatok, sobotu a nedeľu je na programe Valerian a mesto tisícich planét, v pondelok (24. júl) Piráti Karibiku: Salazarova pomsta, v utorok a v stredu (25., 26. júl) 47 metrov a vo štvrtok (27. júl) Dunkirk.

denne / 21:15 hod., august 21:00 hod. / Amfiteáter Pezinok / vstup voľný

K letným kinám pribudlo jedno úplne nové. Program silent cinema môžete sledovať na facebookovej stránke Starej tržnice.

NEZABUDNITE! O programe letných kín vás informujeme vždy v piatok ráno na Facebooku Bratislava24.sk.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM