Kultúra

LETNÉ KINO: Posledná príležitosť pozrieť si filmy pod hviezdami v mäkučkej tráve

Celé leto iba plánujete a odkladáte? Je najvyšší čas zbaliť deku a vyraziť do letných open-air kín v Bratislave.

Ilustračný obrázok k článku LETNÉ KINO: Posledná príležitosť pozrieť si filmy pod hviezdami v mäkučkej tráve
Zdroj: Facebook

Počas celého leta ste mali možnosť vytiahnuť priateľov von a pozrieť si filmy netradične – pod nočnou oblohou plnou hviezd. Leto sa pomaly končí a väčšina letných kín už tento rok premietať nebude. Stále však môžete využiť príležitosť a pozrieť si film pod hviezdami v Líščom údolí, na Zlatých pieskoch a iných.

Hneď na úvod si dovolíme niekoľko dôležitých rád. Ak sa chystáte na premietanie do amfiteátra, myslite na to, že lavičky sú tvrdé. Deka spraví sedenie pohodlnejším. Aj v lete bývajú noci chladné, takže si nezabudnite zobrať teplejší svetrík. Myslite tiež na komáre a majte vždy po ruke kvalitný repelent. Príjemnú zábavu.

Letné kino v Líščom údolí

Aj tento rok si pre vás mestská časť Bratislava-Karlova Ves pripravila Filmové leto v Líščom údolí. Dnes, a zároveň poslednýkrát v tomto roku, si pozrieme film Cesta do lesa. Voľné pokračovanie filmu Cesta z mesta režiséra Tomáša Vorela. Film je oslavou českej krajiny a prírodných živlov, ktoré čelia agresivite miest.

piatok / 20:30 hod. / Park SNP Líščie údolie / vstup voľný

Autokino Shopping Palace

Ak sa obávate hmyzu v tráve, film si môžete pozrieť aj z pohodlia vášho auta v Autokine na Zlatých pieskoch. Ako jediné premieta až trikrát týždenne – každý štvrtok, piatok a v sobotu, vždy o 21:30 hod. na parkovisku Shopping Palace Zlaté piesky. Zaparkujte, nalaďte rádio na frekvenciu 91 FM a vychutnávajte si film.

V tomto týždni sú pre vás pripravené Moje letné prázdniny (dnes), Iron Man 3 (sobota) a Mladosť v hajzli (štvrtok, 7. 9.).

Autokino na Zlatých pieskoch bude premietať až do 30. 9. Program nájdete TU.

vo štvrtok, v piatok a v sobotu / 21:30 hod. / Shopping Palace Zlaté piesky / vstup voľný

Amfiteáter Senec

V zrekonštruovanom amfiteátri v blízkosti Slnečných jazier môžete denne počas celého leta pozerať filmy, divadlá či predstavenia, ktoré pre vás mesto pripravilo. V piatok sa môžete tešiť na dve novinky.

Po strništi bos – Eda Součka, jeho mamku a ocka už poznáme z filmu Obecná škola. Teraz sme však v Protektoráte, keď je rodina osemročného Eda donútená vysťahovať sa z Prahy na dedinu k príbuzným.

Čiara – Adam Krajňák (T. Maštalír) je otcom rodiny i hlavou kriminálnej skupiny, ktorá pašuje cigarety cez slovensko-ukrajinskú hranicu. V kruhu svojich najbližších zohráva nenahraditeľnú rolu starostlivého dôverníka, ale aj zásadového a nekompromisné­ho vodcu.

piatok / Amfiteáter Senec / 20:00 hod. / 3,50 – 4 eurá

Letné kino SNG – Berlinka

V priestore Berlinka v Esterházyho paláci sú pre vás pripravené žánrovo rôznorodé filmy od špičkových európskych režisérov. Najbližšiu a zároveň poslednú stredu (6. 9.) si pozrieme film Veľká nádhera. Magická a čistá krása sa skrýva až pod povrchom…

streda / 21:00 hod. / Berlinka v Esterházyho paláci / vstupné 3 eurá

Amfiteáter Pezinok

Pezinský amfiteáter bol prvý na Slovensku, ktorý mal možnosť premietať digitálne nosiče a je v nepretržitej letnej činnosti od začiatku 60. rokov. Dnes je na programe Hurvínek a kúzelné múzeum. Legendárni hrdinovia, ktorých dobre poznáte, prichádzajú v animovanej komédii pre celú rodinu. Filmový príbeh Hurvínek a kúzelné múzeum ponúka úplne nové dobrodružstvo.

V sobotu si pozrieme Po strništi bos – Eda Součka, jeho mamku a ocka už poznáme z filmu Obecná škola. Teraz sme však v Protektoráte, keď je rodina osemročného Eda donútená vysťahovať sa z Prahy na dedinu k príbuzným.

Amfiteáter Pezinok bude premietať až do 1. 10. Program nájdete TU.

denne / 21:00 hod. / Amfiteáter Pezinok / vstup voľný

Silent cinema

Leto sa pomaly končí a spolu s ním aj filmové premietania pred Starou tržnicou. Dnes je na programe slovenská komédia Sladké starosti. Komédia o poctivom a šikovnom cukrárovi Šimonovi. Skromný starý mládenec sa v praktickom živote stáva ľahkou obeťou svojho šéfa, matky a zástupu vydajachtivých ži­en.

Stačí si požičať slúchadlá a pohodlne sa usadiť.

piatok / po 21:00 hod. / pred Starou tržnicou / vstup voľný

Letné kino Rača

Vo vynovenom amfiteátri v Rači si dnes pozrieme animovaný film Spievaj. Podnikavý chlapík Buster Moon má poslednú šancu zachrániť divadlo, ktoré zdedil po svojom otcovi. Všetko staví na jednu kartu – na veľkolepú talentovú spevácku súťaž, akú svet ešte nevidel. A rovnako ako je pestré zloženie zvieracích súťažiacich, je pestrý aj ich repertoár, ktorý sa rozpína od Franka Sinatru až po Lady Gaga. Tvorcovia Mimoňov a Tajného života maznáčikov sa tentokrát vydali dobývať kiná s príbehom, ktorý vám pohladí nielen dušu, ale aj uši.

piatok / 21:15 hod. / Amfiteáter v Rači, Knižkova dolina / vstup voľný

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM