Maros Palesch Kultúra

Letné akcie v župe pokračujú aj tento víkend

BRATISLAVA - BSK. Letné akcie v Bratislavskej župe pokračujú aj tento víkend. Obce v spolupráci s BSK pripravili pre obyvateľov ale aj návštevníkov kraja množstvo vystúpení, zábavy aj atrakcií.

Letné lábské slávnosti sa budú konať v sobotu a nedeľu v areáli Športového klubu Láb. V sobotu si môžu návštevníci zatancovať zumbu s profesionálnym tanečníkom, príde aj šašo Leo s parťákom a vystúpi hudobná skupina Saxi Band. Od 17:00 predvedú svoju kondíciu a sily si zmerajú športové družstvá z obcí Plavecký štvrtok. Zohor, Láb, Gajary aj Vysoká pri Morave. Pripravené je aj vystúpenie templárov z hradu Bagras, šermiarske súboje a tí odvážnejší si môžu vyskúšať súboj v rytierskych brneniach so šabľami. Večer zaspieva Otto Kolman a Sylvia. Spomedzi sprievodných podujatí sa môžu návštevníci tešiť napríklad na prezentáciu vojenskej a hasičskej techniky, šmykľavku pre deti či jazdu kočom po dedine. Tanečná zábava pod holým nebom bude pokračovať do neskorých hodín. V nedeľu sa uskutoční slávnostná svätá omša v Kostole Všetkých svätých v Lábe doprevádzaná chrámovým Zborom sv. Ondreja z Vysokej pri Morave.

V sobotu si prídu na svoje aj nadšenci cykloturistiky. Cyklisti z celého Slovenska sa stretnú na Partizánskej lúke, aby potrápili svoje telo i ducha po malebných zákutiach Malých Karpát v rámci 4. ročníka Kellys Green Bike Tour 2011. Maratón je taktiež posledný zo série štyroch pretekov, ktorý je zaradený do súťaže Župný pohár “Na bicykli deťom“. Na záver práve tohto podujatia je pripravená tombola plná zaujímavých športových cien, ale aj zlosovanie o osobný automobil. „Podujatie je nesmierne cenné aj preto, lebo časť výťažku bude venovaná onkologicky chorým deťom. Akciou zároveň podporujeme športové aktivity a cykloturistiku v našom kraji, ktoré patria medzi priority Bratislavskej župy,“ povedal bratislavský župan Pavol Frešo, ktorý prevzal záštitu nad celou sériou pretekov. Návštevníci sa môžu tešiť aj na bohatý kultúrno-zábavný program.

Naplno ale budú žiť aj ďalšie obce v kraji. Záhorská Ves oslávi v sobotu 710. Výročie obce, program sa začne o 15:30 v Rybárskom dome. V Galérii Eurovea v Bratislave sa bude v sobotu od 17:00 konať štvrtý ročník hudobnej prehliadky nevidiacich s názvom Zdvihnime oponu. Z viac ako 28 interpretov vyberie odborná porota umelcov, ktorí sa na hudobnej prehliadke predstavia s vlastnou, ale aj prevzatou tvorbou. Medzi hudobnými hosťami budú Marián Bango, NH6, Alena Čermáková, programom bude sprevádzať Ján Gallovič. Prehliadky organizuje Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska s cieľom predstaviť širokej verejnosti nevidiacich a slabozrakých spevákov a hudobníkov. Obec kostolná pri Dunaji pripravila posedenie pod altánkom v oddychovom areáli s bohatým kultúrnym programom. Pre deti a mládež organizuje rybárske preteky, s kultúrnym programom sa predstavia aj škôlkari miestnej materskej školy. Talianske a španielske šlágre odznejú v podaní Kosáry Szaboles, návštevníci sa môžu zabaviť aj pri orientálnych tancoch, pripravený je aj ohňostroj. Bratislavská mestská časť Rusovce organizuje v parku rusovského kaštieľa) sa uskutoční XXIV. ročník v súťaži historických hasičských techník. Ide o jedinečné stretnutie dobrovoľných hasičov, na ktoré prídu aj hasičské zbory Z Českej republiky, Maďarska, Rakúska a Poľska.

Zdroj + foto: BSK, Iveta TYŠLEROVÁ

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM